Ilość: miska
Poziom trudności: łatwy
Czas wykonywania: 10 min
Składniki:
– słoik selera konserwowego ok 370g
– puszka kukurydzy
– puszka groszku
– pół papryki żółtej
– pół papryki czerwonej
– 15 dag szynki (najlepiej w kawałku)
– 3 łyżki majonezu
– łyżka śmietany lub jogurtu naturalnego
– pół łyżki musztardy
– sól
– pieprz
Wykonanie:
Naprawdę prosta i szybka sałatka. Seler odcedzam na sitku i przekładam do miski. Dosypuję (również odcedzone) groszek i kukurydzę. Paprykę i szynkę kroję w niedużą kostkę. Dodaję do naczynia. W miseczce mieszam majonez, jogurt naturalny (lub śmietanę) i musztardę. Powstały sos wylewam na sałatkę. Doprawiam solą, pieprzem, mieszam dokładnie.
Pomysł bardzo mi się podoba :) a sałatka wygląda po prostu przepysznie :)
Uwielbiam seler konserwowy, a taka sałatka to po prostu pychota :)