Kanapka z fetą i awokado

Kanapka z fetą i awokado jest idealną, wegetariańską propozycją na super szybkie i proste śniadanie lub kolację. Awokado doskonale komponuje się z fetą oraz prostym, jogurtowym sosem tworząc fenomenalnie smakowo danie. Awokado świetnie sprawdza się zarówno w wersji wytrawnej, jak i na słodko, np. w formie czekoladowego musu. W formie tych Kanapek stanowi pyszną i pożywną propozycję, którą możecie zabrać ze sobą również do lunchbox’a. Więcej moich przepisów na śniadania znajdziecie klikając TUTAJ.

Kanapka z fetą i awokado

Kanapka z fetą i awokado - sięgnij po ten pyszny przepis ze strony Cookuj.pl i odmień swoje klasyczne śniadanie. Skusisz się? Nie daj się prosić!
Prep Time 10 mins
Total Time 10 mins

Składniki:

  • ulubione pieczywo 2 kromki
  • rukola 1 garść
  • majonez 1 łyżka
  • awokado (dojrzałe) 1/2
  • ogórek kilka plasterków
  • ser feta 70 g

Sos:

  • śmietana 18% 3 łyżki
  • majonez 1 łyżeczka
  • zmielony twaróg 1 łyżka
  • natka pietruszki (posiekana) 1 łyżeczka
  • szczypiorek (posiekany) 1 łyżeczka

Instructions

  • Śmietanę, majonez i twaróg dokładnie łączymy w miseczce, dodajemy pokrojoną świeżą natkę i szczypiorek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • Pieczywo delikatnie zarumieniamy w tosterze lub na suchej patelni. Smarujemy cienko majonezem, posypujemy rukolą. Na sałacie układamy pokrojone w plastry awokado na przemian z ogórkiem. Posypujemy serem feta. Polewamy sosem. Przykrywamy.

Join the Conversation

  1. Podejrzewam, że smakuje wspaniale :)

  2. bardzo chętnie bym przekąsiła :)

  3. Hmmm, wszystkie zdjecia na blogu wygladaja super.

  4. Piotr Author says:

    Super!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Oceń przepis:




Close
Pogotujmy.pl - blog tworzony z ❤️ od 2014 roku.
Wszystkie prawa zastrzeżone.
Close