Kanapka z fetą i awokado

4
Kanapka z fetą i awokado jest idealną, wegetariańską propozycją na super szybkie i proste śniadanie lub kolację. Awokado doskonale komponuje się z fetą oraz prostym, jogurtowym sosem tworząc fenomenalnie smakowo danie. Awokado świetnie sprawdza się zarówno w wersji wytrawnej, jak i na słodko, np. w formie czekoladowego musu. W formie tych Kanapek stanowi pyszną i pożywną propozycję, którą możecie zabrać ze sobą również do lunchbox’a. Więcej moich przepisów na śniadania znajdziecie klikając TUTAJ.

Kanapka z fetą i awokado

Kanapka z fetą i awokado - sięgnij po ten pyszny przepis ze strony Cookuj.pl i odmień swoje klasyczne śniadanie. Skusisz się? Nie daj się prosić!
Czas przygotowania 10 mins
Całkowity czas 10 mins

Składniki:

  • kromki ulubione pieczywo 2
  • garść rukola
  • łyżka majonez 1
  • dojrzałego awokado 1/2
  • kilka plasterków ogórek
  • garść ser feta

Sos:

  • łyżki śmietana 18% 3
  • łyżeczka majonez 1
  • łyżka zmielony twaróg 1
  • łyżeczka posiekanej natka pietruszki 1
  • łyżeczka posiekanego szczypiorek 1

Wykonanie

  • Śmietanę, majonez i twaróg dokładnie łączymy w miseczce, dodajemy pokrojoną świeżą natkę i szczypiorek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • Pieczywo delikatnie zarumieniamy w tosterze lub na suchej patelni. Smarujemy cienko majonezem, posypujemy rukolą. Na sałacie układamy pokrojone w plastry awokado na przemian z ogórkiem. Posypujemy serem feta. Polewamy sosem. Przykrywamy.

Join the Conversation

  1. Podejrzewam, że smakuje wspaniale :)

  2. bardzo chętnie bym przekąsiła :)

  3. Hmmm, wszystkie zdjecia na blogu wygladaja super.

  4. Piotr Author says:

    Super!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Oceń przepis:




Like
Close
Pogotujmy.pl - blog tworzony z ❤️ od 2014 roku.
Wszystkie prawa zastrzeżone.
Close