Kanapka z fetą i awokado jest idealną, wegetariańską propozycją na super szybkie i proste śniadanie lub kolację. Awokado doskonale komponuje się z fetą oraz prostym, jogurtowym sosem tworząc fenomenalnie smakowo danie. Awokado świetnie sprawdza się zarówno w wersji wytrawnej, jak i na słodko, np. w formie czekoladowego musu. W formie tych Kanapek stanowi pyszną i pożywną propozycję, którą możecie zabrać ze sobą również do lunchbox’a. Więcej moich przepisów na śniadania znajdziecie klikając TUTAJ.
Kanapka z fetą i awokado
Kanapka z fetą i awokado - sięgnij po ten pyszny przepis ze strony Cookuj.pl i odmień swoje klasyczne śniadanie. Skusisz się? Nie daj się prosić!
Składniki:
- kromki ulubione pieczywo 2
- garść rukola
- łyżka majonez 1
- dojrzałego awokado 1/2
- kilka plasterków ogórek
- garść ser feta
Sos:
- łyżki śmietana 18% 3
- łyżeczka majonez 1
- łyżka zmielony twaróg 1
- łyżeczka posiekanej natka pietruszki 1
- łyżeczka posiekanego szczypiorek 1
Wykonanie
- Śmietanę, majonez i twaróg dokładnie łączymy w miseczce, dodajemy pokrojoną świeżą natkę i szczypiorek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
- Pieczywo delikatnie zarumieniamy w tosterze lub na suchej patelni. Smarujemy cienko majonezem, posypujemy rukolą. Na sałacie układamy pokrojone w plastry awokado na przemian z ogórkiem. Posypujemy serem feta. Polewamy sosem. Przykrywamy.
Podejrzewam, że smakuje wspaniale :)
bardzo chętnie bym przekąsiła :)
Hmmm, wszystkie zdjecia na blogu wygladaja super.
Super!