Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
MIĘSA

Kotlet de volaille

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Kotlet de volaille – klasyka kuchni polskiej, która wcale nie wywodzi się z kuchni polskiej! Historia tego panierowanego w bułce tartej kotleta z kurczaka, wypełnionego pysznym ziołowym masłem, które wypływa przy przekrojeniu wywodzi się z Francji i sięga średniowiecza! Z pewnością później, jednak już bardzo dawno temu przyjął się on również w Polsce i stał się niemal daniem narodowym – podawany na niemal każdej więszej, okolicznościowej imprezie i w niemal każdej restauracji. Taki domowy jednak smakuje mi najbardziej. Dodaję do niego również trochę szynki, sera i wypełniam dużą ilością ziołowego masła.  Kotlet de volaille polecam smażyć na głębokim tłuszczu, najlepiej oleju słonecznikowym lub rzepakowym. Jako propozycję dodatków polecam pyszne pieczone ziemniaki i surówkę z marchewki, które doskonale się tutaj sprawdzają. Więcej moich przepisów na obiady znajdziecie TUTAJ.
Autor

Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

1 Komentarz

Podziel się swoją opinią