Zrazy wołowe

Zrazy wołowe w sosie własnym

Zrazy wołowe – niekwestionowana klasyka kuchni polskiej. Przyrządzane niejednokrotnie w niemal każdym polskim domu. Poznaj mój doskonały przepis na pyszne zrazy wołowe w sosie własnym. 


Typowa kuchnia polska nie jest niestety kuchnią ani lekką ani dietetyczną. Na swoim facebook’owym profilu obiecałem Wam jednak, że i typowo polskie przepisy będą pojawiać się co jakiś czas na blogu. Tę obietnicę mam zamiar oczywiście dotrzymać, dlatego już dzisiaj mam dla Was przepis na  fenomenalne zrazy wołowe w sosie własnym. Wyszły naprawdę przepyszne! Klasyczne zrazy są daniem znanym w Polsce niemal każdemu – prawdopodobnie ilu kucharzy, tyle różnych przepisów na zrazy. Klasycznie najczęściej podawane w towarzystwie klusek śląskich i modrej kapusty. U mnie znajdziecie je w towarzystwie bardzo ciekawych klusek – niemieckich szpecli, które przygotowuje się z zaledwie kilku składników i są one doskonałym odpowiednikiem rodzimych klusek kładzionych. Przepisem na szpecle będę chciał podzielić się z Wami w niedalekiej przyszłości, w oddzielnym wpisie. Tymczasem już teraz zapraszam Was do zapoznania sie z moim przepisem na klasyczne zrazy w sosie własnym. Jeszcze więcej moich przepisów z kuchni polskiej znajdziecie pod tym linkiem.

A jak Wy przygotowujecie swoje zrazy wołowe i z czym podajecie je najchętniej?

Jeśli spodobał Ci się ten przepis, podziel się nim ze znajomymi!
KUCHNIA POLSKA MIĘSA OBIAD WSZYSTKIE PRZEPISY

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.