Kanapki z masłem koperkowym i dodatkami

Kanapki z masłem koperkowym i dodatkami. Macie już dość nudnych kanapek? Czasem mały element potrafi zdziałać cuda. Zapraszam na kanapkę z masłem koperkowym i dodatkami. Więcej moich przepisów na kanapki znajdziecie TUTAJ.

Kanapki z masłem koperkowym i dodatkami

Przepis na pyszne kanapki z masłem koperkowym i dodatkami. Ten prosty dodatek ziół tworzy je wyjątkowymi. Zobacz, jak je zrobić!
Prep Time 10 mins
Total Time 10 mins

Składniki:

Masło koperkowe*:

  • masło (miękkie) 1/2 kostki
  • koperek 1/2 niewielkiego pęczka
  • czosnek 1 mały ząbek
  • oliwa 1 łyżka
  • sól, pieprz (do smaku)

Dodatkowo:

  • bułka podłużna (u mnie bagietka francuska) 1
  • rukola 1 garść
  • szynka szwarcwaldzka kilka plastrów
  • rzodkiewki 3

*Masła wystarczy nam na zdecydowanie więcej niż jedną kanapkę.

    Instructions

    • Miękkie masło przekładamy do miseczki. Dodajemy drobno posiekany koperek, przeciśnięty ząbek czosnku i oliwę. Dokładnie rozcieramy widelcem i mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
    • Pieczywo przekrawamy na pół. Podpiekamy na suchej patelni. Smarujemy masłem koperkowym, układamy rukolę, dodajemy plasterki szynki i pokrojone w plasterki rzodkiewki. Nic prostszego!

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

    Oceń przepis:




    Close
    Pogotujmy.pl - blog tworzony z ❤️ od 2014 roku.
    Wszystkie prawa zastrzeżone.
    Close