
Kanapki z masłem koperkowym i dodatkami

Kanapki z masłem koperkowym i dodatkami
Przepis na pyszne kanapki z masłem koperkowym i dodatkami. Ten prosty dodatek ziół tworzy je wyjątkowymi. Zobacz, jak je zrobić!
Składniki:
- Masło koperkowe*:
- masło - 1/2 kostki (miękkiego)
- koperek - 1/2 niewielkiego pęczka
- czosnek - 1 mały ząbek
- oliwa - 1 łyżka
- sól, pieprz
- Dodatkowo:
- bułka - 1, podłużna (u mnie bagietka francuska)
- rukola - 1 garść
- szynka szwarcwaldzka - kilka plastrów
- rzodkiewki - 3
- *Masła wystarczy nam na zdecydowanie więcej niż jedną kanapkę.
Wykonanie:
- Miękkie masło przekładamy do miseczki. Dodajemy drobno posiekany koperek, przeciśnięty ząbek czosnku i oliwę. Dokładnie rozcieramy widelcem i mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
- Pieczywo przekrawamy na pół. Podpiekamy na suchej patelni. Smarujemy masłem koperkowym, układamy rukolę, dodajemy plasterki szynki i pokrojone w plasterki rzodkiewki. Nic prostszego!
Kanapki z masłem koperkowym i dodatkami. Macie już dość nudnych kanapek? Czasem mały element potrafi zdziałać cuda. Zapraszam na kanapkę z masłem koperkowym i dodatkami. Więcej moich przepisów na kanapki znajdziecie TUTAJ.