fbpx

Kanapka z roszponką, mozzarellą i szynką parmeńską

Kanapka z roszponką, mozzarellą i szynką parmeńską. Jedna z moich ulubionych kanapek! Chrupiące pieczywo połączone z mozzarellą, szynką parmeńską i świeżymi pomidorami, skropione oliwą extra virgin. Więcej przepisów na śniadania znajdziecie klikając TUTAJ.

Kanapka z roszponką, mozzarellą i szynką parmeńską

Szukasz pomysłu na odmienienie nudnego śniadania? Ta kanapka z roszponką, mozzarellą i szynką parmeńską jest idealnym rozwiązaniem! Przekonaj się sam!
Czas przygotowania 15 minutes
Całkowity czas 15 minutes

Składniki:

  • ulubione pieczywo 2 kromki
  • roszponka 1 garść
  • mozzarella 4 plastry
  • szynka parmeńska 4 plastry
  • pomidorki koktajlowe 3-4
  • oliwki czarne 1-2
  • bazylia świeża kilka listków
  • oliwa kilka kropel
  • sól, pieprz do smaku

Wykonanie

  • Pieczywo opiekamy w tosterze, lub na suchej patelni. Polewamy oliwą (lub cienko smarujemy masłem). Układamy roszponkę, mozzarellę, szynkę parmeńską, przekrojone na pół pomidorki i pokrojone w plasterki oliwki. Całość zwieńczamy świeżą bazylią, szczyptą soli, pieprzu i kilkoma kroplami oliwy.

Join the Conversation

  1. mniam! Kocham kazdy skladnik na tej kanapce :) razem i osobno. Dodalabym jeszcze gorzkiej rukoli :) pozdrawiam :))

  2. Połączenie idealne :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oceń przepis:




Close
Pogotujmy.pl - blog tworzony z ❤️ od 2014 roku.
Wszystkie prawa zastrzeżone.
Close