Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Indyk

Tagliatelle z indykiem, kurkami i fasolką szparagową

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Tagliatelle z indykiem, kurkami i fasolką szparagową. Uwielbiam makarony. Robię je bardzo często i na wszelkie możliwe sposoby :) Dzisiaj zapraszam na wydanie z indykiem, kurkami i fasolką szparagową. Pyszne połączenie. Ja dzisiaj użyłem indyka, ale tak naprawdę możecie użyć każdego rodzaju drobiu. Więcej moich przepisów na obiady znajdziecie TUTAJ.

Tagliatelle z indykiem, kurkami i fasolką szparagową

Jeśli szukasz szybkiego i bardzo smacznego obiadu to tagliatelle z indykiem, kurkami i fasolką szparagową jest rozwiązaniem. Zrób i zachwyć się smakiem!
Prep Time 20 mins
Cook Time 15 mins
Total Time 35 mins

Składniki:

  • porcje makaron 3-4
  • filet z indyka 400 g
  • kurki 250 g
  • garści fasolka szparagowa 2
  • szalotka 1
  • ząbki czosnek 2-3
  • łyżki mascaropne 3-4
  • śmietana 30% 100 ml
  • garść tartego parmezan
  • oliwa
  • z 1/2 cytryny skórka z cytryny
  • gałązka świeżego rozmaryn
  • sól pieprz

Instructions

  • Makaron i fasolkę szparagową gotujemy al dente w osolonej wodzie. W między czasie drobno posiekaną szalotkę i czosnek podsmażamy w garnku na łyżce oliwy. Indyka oczyszczamy i kroimy w niewielką kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem i skórką otartą z limonki. Dorzucamy do garnka i smażymy do zarumienienia. Gdy mięsko przybierze lekko złoty kolor (po ok 4. min) dorzucamy umyte i pokrojone na mniejsze kawałki kurki. Dorzucamy gałązkę rozmarynu, doprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy razem przez około 5 minut. Po tym czasie dorzucamy pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę szparagową i makaron. Dodajemy mascarpone, śmietankę (ilość zależy od Was) i starty parmezan. Pastę podajemy gorącą, posypaną parmezanem.
Author

Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

7 komentarzy

  1. Wygląda bardzo grzesznie, zwłaszcza ten sos na bazie mascarpone, musiało być przepyszne.
    Blog jest naprawdę czarujący, pełen profesjonalizm, od jakości zdjęć aż muszę mrużyć oczy. ;) Przepięknie tu, na pewno będę częstym gościem ;)

Write A Comment

Oceń przepis: