Najlepsze amerykańskie pancakes. „Pankejki” – małe, pulchniutkie naleśniki, które podbijają serca nie tylko w Stanach Zjednoczonych, a na całym świecie. W weekendowe poranki, kiedy mam czas na spokojne, niecodzienne śniadanie bardzo często je przygotowuję. Wystarczy 20 minut, kilka składników i głowa pełna propozycji ich podania: z masłem, miodem, syropem klonowym, owocami, orzechami, czekoladą… Możliwości jest mnóstwo – wszystko zależy od Was. Więcej przepisów na śniadania znajdziecie klikając TUTAJ.

Najlepsze amerykańskie pancakes
Najlepsze amerykańskie pancakes. Klasyczne śniadanie w amerykańskim stylu podane z owocami i miodem lub syropem klonowym. Daj się im zachwycić!
Składniki:
- jajko 1
- mąka pszenna 1 szklanka
- mleko 3/4 szklanki
- masło 40 g
- cukier brązowy 2 łyżki
- proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
- sól szczypta
Ulubione dodatki: miód, syrop klonowy, świeże owoce, orzechy, bakalie, czekolada
Instructions
- Do naczynia blendera kielichowego wbijamy jajko, dolewamy mleko i przestudzone roztopione masło. Krótko miksujemy. Następnie dodajemy przesianą mąkę pszenną, cukier trzcinowy, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Ponownie miksujemy do uzyskania gładkiej masy.
- Smażymy na rozgrzanej suchej patelni z obu stron do zarumienienia. Podajemy jeszcze gorące z ulubionymi dodatkami.
śniadanie idealne na leniwe dni :)
Wyglądają wspaniale, na śniadanie nie przyjdę, ale przepis na pewno wypróbuję :)
Ojoj jakie cudowne, ale mi narobiłeś smaku :-) to ja poproszę takie na śniadanie z dostawą pod same drzwi :-)
Wyglądają genialnie! Dawno sobie nie serwowałam takiego śniadania ;)
http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
świetnie się prezentują! chętnie wypróbuję przepis; zapraszam na placuszki z dynią a la pancakes z kawałkami czekolady;
pozdrawiam
http://gotujenacodzien.blogspot.com/2014/10/placuszki-z-dynia-alla-pancakes.html
Zdecydowanie najlepsze:)
Wyglądają wyśmienicie, jestem pewna, że są pyszne!:)
Lubię placuszki.
Uwielbiam amerykańskie naleśniki :)
Poproszę kilka na śniadanie :)
Naładowałybyśmy na nie miliony dodatków :D A cynamon byłby na pierwszym miejscu :)
Wyglądają cudownie – aż ręka sama się po nie wyciąga:)
Ale grubasy <3
Jak obiecałam wypróbowałam Twój przepis. Idealna konsystencja ciasta, pyszne w smaku…a przepis już ze mną zostaje na zawsze :)