Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
NA CIEPŁO

Szakszuka, czyli jajka gotowane w pomidorach

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Szakszuka, czyli jajka gotowane w pomidorach. Ostatnio zauważyłem, że na blogu pojawia się zdecydowanie za mało propozycji śniadaniowych, stąd od niedawna zobaczyć możecie ich niewielki przypływ :) Dzisiaj propozycja znana z kuchni izraelskiej, marokańskiej i egipskiej. Szakszuka, a właściwie Szakshouka to wspaniały, aromatyczny sos pomidorowy z gotowanymi w nim jajkami. Podany z tostem lub świeżym pieczywem wprost z patelni stanowi fantastyczny początek jak i koniec dnia. Więcej przepisów na śniadania znajdziecie klikając TUTAJ.
Autor

Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

5 komentarzy

  1. Bardzo ciekawy przepis! Nigdy nie robiłam jajka w ten sposób i chętnie spróbuję :)

Podziel się swoją opinią