Zielony makaron z fasolką szparagową i cukinią

Zielony makaron z fasolką szparagową i cukinią. Dzisiaj zapraszam Was na danie z gatunku tych, które fantastycznie sprawdzają się jako szybki obiad. Przygotowanie zajmie Wam niemal tyle, ile wynosi czas gotowania makaronu. Koniecznie spróbujcie, bo jest to pyszne połączenie – mówię Wam.
W przepisie pomógł mi wok z naprawdę świetnego kompletu ze sklepu ballarini.pl. Link tutaj. Zajrzyjcie również na fanpage sklepu na facebook’u (klik).

Zielony makaron z fasolką szparagową i cukinią

Zielony makaron z fasolką szparagową i cukinią. Najlepszy posypany fetą. Obiad, który przygotujesz w kilkanaście minut. Spróbuj tej zdrowej propozycji!
Prep Time 10 mins
Cook Time 10 mins
Total Time 20 mins

Składniki:

  • makaron (u mnie fusilli z dodatkiem szpinaku) 150 g
  • cukinia 1 bardzo mała
  • fasolka szparagowa 1 garść
  • ser feta 40 g
  • masło 1 łyżka
  • bazylia świeża kilka listków
  • oliwa

Instructions

  • Makaron gotujemy al dente w dużej ilości osolonej wody. Fasolkę szparagową pozbawiamy końcówek, przekrawamy na pół i gotujemy przez ok. 5-10 minut. Gotowy makaron wraz z fasolką odcedzamy. Na patelni (świetnie sprawdza się tutaj wok) rozgrzewamy masło z łyżką oliwy. Dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i smażymy przez około 3 minuty. Po tym czasie dorzucamy makaron wraz z fasolką szparagową. Smażymy przez kolejne 2-3 minuty. Doprawiamy solą, pieprzem i posiekaną świeżą bazylią. Danie podajemy gorące, posypane serem feta.

Join the Conversation

  1. Wspaniałe danie. Bardzo lubię makaronowe smaki w połączeniu z warzywami :-)

  2. prosto, ale aromatycznie i smacznie.. tak jak lubię :)

  3. Bardzo fajne danie makaronowe

  4. amandaricci.butikzprzepisami says:

    Tak jak lubię – prosto i smacznie :)

  5. Tak jak lubię czyli szybko, smacznie i pysznie :)

  6. Zdrowo, pysznie i zielono:)

  7. Ten kolor jest obłędny.Wygląda smacznie bardzo

  8. Wygląda doskonale ! A zdjęcia po prostu cudne !

  9. Świetny i smaczny pomysł na makaron :)

  10. Pysznie. Mogę się wprosić ? :)

  11. Uwielbiam takie proste obiady. Wygląda przepięknie, poproszę porcyjkę ;)

  12. Bardzo, bardzo pyszne i do tego pięknie wygląda. Czego chcieć więcej :)

  13. Do tej pory robiłam tak tylko z cukinią. Ciekawe połączenie z fasolką szparagową, którą bardzo lubię :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Oceń przepis:




Close
Pogotujmy.pl - blog tworzony z ❤️ od 2014 roku.
Wszystkie prawa zastrzeżone.
Close