Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Dania wegetariańskie

Zielony makaron z fasolką szparagową i cukinią

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Zielony makaron z fasolką szparagową i cukinią. Dzisiaj zapraszam Was na danie z gatunku tych, które fantastycznie sprawdzają się jako szybki obiad. Przygotowanie zajmie Wam niemal tyle, ile wynosi czas gotowania makaronu. Koniecznie spróbujcie, bo jest to pyszne połączenie – mówię Wam.
W przepisie pomógł mi wok z naprawdę świetnego kompletu ze sklepu ballarini.pl. Link tutaj. Zajrzyjcie również na fanpage sklepu na facebook’u (klik).

Zielony makaron z fasolką szparagową i cukinią

Zielony makaron z fasolką szparagową i cukinią. Najlepszy posypany fetą. Obiad, który przygotujesz w kilkanaście minut. Spróbuj tej zdrowej propozycji!
Prep Time 10 mins
Cook Time 10 mins
Total Time 20 mins

Składniki:

  • u mnie fusilli z dodatkiem szpinaku makaron 150 g
  • bardzo mała cukinia 1
  • garść fasolka szparagowa 1
  • ser feta 40 g
  • łyżka masło 1
  • kilka listków bazylia świeża
  • oliwa

Instructions

  • Makaron gotujemy al dente w dużej ilości osolonej wody. Fasolkę szparagową pozbawiamy końcówek, przekrawamy na pół i gotujemy przez ok. 5-10 minut. Gotowy makaron wraz z fasolką odcedzamy. Na patelni (świetnie sprawdza się tutaj wok) rozgrzewamy masło z łyżką oliwy. Dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i smażymy przez około 3 minuty. Po tym czasie dorzucamy makaron wraz z fasolką szparagową. Smażymy przez kolejne 2-3 minuty. Doprawiamy solą, pieprzem i posiekaną świeżą bazylią. Danie podajemy gorące, posypane serem feta.
Author

Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

13 komentarzy

  1. amandaricci.butikzprzepisami Reply

    Tak jak lubię – prosto i smacznie :)

Write A Comment

Oceń przepis: