Kokosmakronen, bezowe ciasteczka kokosowo-cytrynowe

Świąteczne, bezowe ciasteczka kokosowo-cytrynowe

Kokosmakronen, bezowe ciasteczka kokosowo-cytrynowe Dzisiaj chciałbym Wam zaproponować ciasteczka, na które receptura przybyła do mojego domu z Niemiec już lata temu. Kokosmakronen, bo tak brzmi ich oryginalna nazwa, w Niemczech przygotowywane są już w okresie adwentowym. Tradycyjnie, na okrągłych opłatkach z dodatkiem kokosu i skórki z cytryny. Są bardzo zbliżone do naszych rodzimych kokosanek. Zapraszam Was do wypróbowania. Więcej moich przepisów na desery znajdziecie TUTAJ.



W tym przepisie przyda Ci się:

Rękaw cukierniczy z tylkami Tala – 6 elementów
Stolnica szklana z podziałką Varsity Mason Cash

Mikser Artisan 125









BOŻE NARODZENIE CIASTA DESERY KUCHNIE ŚWIATA SEZONOWE WSZYSTKIE PRZEPISY

7 komenatrzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *