Kanapka z grillowaną cukinią, salami i serem brie. Dzisiaj propozycja dla osób, które mają już dość zwykłych i nudnych kanapek. Propozycja z grillowaną cukinią, salami i serem brie skutecznie odmieni zwykłą bułkę z serem. Więcej moich przepisów na kanapki znajdziecie TUTAJ.
Kanapka z grillowaną cukinią, salami i serem brie
Kanapka z grillowaną cukinią, salami i serem brie. Pyszny sposób na odmianę klasycznej kanapki z serem. Spróbuj jej koniecznie!
Składniki:
- ulubione pieczywo 2 kromki
- sałata masłowa kilka liści
- salami kilka plastrów
- pomidory 1
- rzodkiewki 2-3
- ser brie 80 g
- cukinia 1 bardzo niewielka
Masło koperkowe*:
- masło 1/2 kostki
- koperek 1/2 niewielkiego pęczka
- czosnek 1 mały ząbek
- oliwa 1 łyżka
- sól, pieprz do smaku
*Masła wystarczy nam na więcej kanapek.
Wykonanie
- Cukinię dokładnie myjemy i kroimy w plastry. Doprawiamy solą, pieprzem, polewamy kilkoma kroplami oliwy. Smażymy na patelni grillowej z obu stron. W tym czasie w miseczce mieszamy miękkie masło z posiekanym koperkiem, przeciśniętym ząbkiem czosnku i oliwą. Doprawiamy solą, pieprzem. Gotowym masłem smarujemy lekko podpieczone pieczywo. Układamy na nim sałatę, salami, pokrojonego w plastry pomidora, rzodkiewki i ser brie. Całość zwieńczamy jeszcze ciepłą cukinią.
Składniki:
Wykonanie:
Podziel się przepisem: