Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
NA ZIMNO

Jajka faszerowane z wędzonym łososiem

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Jajka faszerowane z wędzonym łososiem. Wielkanoc zbliża się już coraz większymi krokami. Najwyższy czas rozpocząć na blogu serię jakże pysznych i świątecznych przepisów. Dzisiaj zapraszam Was na genialne (i niebywale proste w przygotowaniu) jajka faszerowane z dodatkiem szczypiorku, koperku i wędzonego łososia. Zupełnie konieczna propozycja na wielkanocnym stole. Więcej moich przepisów na Wielkanoc znajdziecie TUTAJ.

Jajka faszerowane z wędzonym łososiem

Jajka faszerowane z wędzonym łososiem, z dodatkiem ziół. Bardzo prosta, ale ciekawa i niebanalna jednocześnie propozycja na wielkanocny stół.
Prep Time 20 mins
Total Time 20 mins

Składniki:

  • jajka 4
  • łyżki majonez 1,5
  • łyżka jogurt naturalny 1
  • łosoś wędzony 80 g
  • małego pęczku szczypiorek 1/2
  • małego pęczku koperek 1/2
  • pieprz

Instructions

  • Jajka gotujemy na twardo (ok. 7 min) w osolonej wodzie. Po wystudzeniu obieramy i przekrawamy na pół. Delikatnie łyżeczką wyciągamy żółtka i przekładamy je do miseczki. Dodajemy majonez i jogurt, dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Wędzonego łososia kroimy w drobną kostkę, zioła drobno siekamy. Dorzucamy do masy jajecznej. Powstałym farszem wypełniamy białka.
Author

Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

11 komentarzy

  1. Fajne jaja. Już tak blisko do świąt które uwielbiają moje dzieci właśnie z powodu nieograniczonego (naprawdę nieograniczonego) dostępu do jajek w różnych postaciach :)

  2. Świetny pomysł :) Nie myślałam nigdy o połączeniu łososia z faszerowanym jajkiem ale faktycznie ta kombinacja brzmi bardzo smakowicie ;)

  3. To chyba mój ulubiony farsz do jajek. Z rybką, jakąkolwiek zresztą, smakują najlepiej :)

Write A Comment

Oceń przepis: