
Jajka z ziołowym majonezem

Jajka z ziołowym majonezem
Jajka z ziołowym majonezem to moja propozycja na klasyczną wielkanocną potrawę podaną w wersji fusion tylko za sprawą jednego składnika majonezu. Pyszne!
Składniki:
- jajka - 4
- Ziołowy majonez:
- jajko - 1
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- musztarda - 1 łyżeczka
- olej - 1/2 szklanki
- sól, pieprz
- koperek - 1 mały pęczek
- szczypiorek - 1 mały pęczek
Wykonanie:
- Jajka gotujemy na półtwardo (ok. 4,5-5 min) w osolonej wodzie. Po wystudzeniu obieramy i przekrawamy na pół.
- Jajko wbijamy do słoiczka, dodajemy sok z cytryny, musztardę, szczyptę soli i pieprzu. Dolewamy olej i przy pomocy blendera dokładnie miksujemy od dołu do góry. Do gotowego majonezu dodajemy zioła i jeszcze raz dokładnie blendujemy.
- Gotowym majonezem polewamy jajka tuż przed podaniem.
Alergeny
Jajka z ziołowym majonezem. Dzisiaj mam dla Was kolejną dawkę wielkanocnych przepisów. Następny, genialny w swej prostocie przepis na jajka. Tym razem z domowym, ziołowym majonezem. Więcej moich przepisów na Wielkanoc znajdziecie TUTAJ.
Och, taki domowy ziołowy majonez to jest pyszny dodatek do wszystkiego :)
Pycha! I tak smacznie to wygląda, aż ślinka cieknie :D
Warte popełnienia, jajeczka idealne na świąteczny stół :)
Ziołowy majonez brzmi pyszne!
Jak z domowym majonezem i to w tak apetycznej wersji to z chęcią byśmy spróbowały :)
fajny ten majonez ziołowy :)