fbpx

Jajka z ziołowym majonezem

Jajka z ziołowym majonezem. Dzisiaj mam dla Was kolejną dawkę wielkanocnych przepisów. Następny, genialny w swej prostocie przepis na jajka. Tym razem z domowym, ziołowym majonezem. Więcej moich przepisów na Wielkanoc znajdziecie TUTAJ.

Jajka z ziołowym majonezem

Jajka z ziołowym majonezem to moja propozycja na klasyczną wielkanocną potrawę podaną w wersji fusion tylko za sprawą jednego składnika majonezu. Pyszne!
Czas przygotowania 20 minutes
Całkowity czas 20 minutes

Składniki:

  • jajka 4

Ziołowy majonez:

  • jajko 1
  • sok z cytryny 1 łyżeczka
  • musztarda 1 łyżeczka
  • olej 1/2 szklanki
  • sól, pieprz do smaku
  • koperek 1 mały pęczek
  • szczypiorek 1 mały pęczek

Wykonanie

  • Jajka gotujemy na półtwardo (ok. 4,5-5 min) w osolonej wodzie. Po wystudzeniu obieramy i przekrawamy na pół.
  • Jajko wbijamy do słoiczka, dodajemy sok z cytryny, musztardę, szczyptę soli i pieprzu. Dolewamy olej i przy pomocy blendera dokładnie miksujemy od dołu do góry. Do gotowego majonezu dodajemy zioła i jeszcze raz dokładnie blendujemy.
  • Gotowym majonezem polewamy jajka tuż przed podaniem.

Join the Conversation

  1. Och, taki domowy ziołowy majonez to jest pyszny dodatek do wszystkiego :)

  2. Pycha! I tak smacznie to wygląda, aż ślinka cieknie :D

  3. Warte popełnienia, jajeczka idealne na świąteczny stół :)

  4. Ziołowy majonez brzmi pyszne!

  5. Jak z domowym majonezem i to w tak apetycznej wersji to z chęcią byśmy spróbowały :)

  6. fajny ten majonez ziołowy :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oceń przepis:




Close
Pogotujmy.pl - blog tworzony z ❤️ od 2014 roku.
Wszystkie prawa zastrzeżone.
Close