Przejdź do contentuPrzejdź do wyszukiwarki
Pogotujmy logo
Jajka z ziołowym majonezem

Jajka z ziołowym majonezem

Jajka z ziołowym majonezem to moja propozycja na klasyczną wielkanocną potrawę podaną w wersji fusion tylko za sprawą jednego składnika majonezu. Pyszne!
Ilość
0
Jajka z ziołowym majonezem. Dzisiaj mam dla Was kolejną dawkę wielkanocnych przepisów. Następny, genialny w swej prostocie przepis na jajka. Tym razem z domowym, ziołowym majonezem. Więcej moich przepisów na Wielkanoc znajdziecie TUTAJ.

Jajka z ziołowym majonezem

Jajka z ziołowym majonezem to moja propozycja na klasyczną wielkanocną potrawę podaną w wersji fusion tylko za sprawą jednego składnika majonezu. Pyszne!
Czas przygotowania 20 minutes
Całkowity czas 20 minutes

Składniki:

  • jajka 4

Ziołowy majonez:

  • jajko 1
  • sok z cytryny 1 łyżeczka
  • musztarda 1 łyżeczka
  • olej 1/2 szklanki
  • sól, pieprz do smaku
  • koperek 1 mały pęczek
  • szczypiorek 1 mały pęczek

Wykonanie

  • Jajka gotujemy na półtwardo (ok. 4,5-5 min) w osolonej wodzie. Po wystudzeniu obieramy i przekrawamy na pół.
  • Jajko wbijamy do słoiczka, dodajemy sok z cytryny, musztardę, szczyptę soli i pieprzu. Dolewamy olej i przy pomocy blendera dokładnie miksujemy od dołu do góry. Do gotowego majonezu dodajemy zioła i jeszcze raz dokładnie blendujemy.
  • Gotowym majonezem polewamy jajka tuż przed podaniem.

Składniki:

    Wykonanie:

      Podziel się przepisem:
      jajka faszerowanewielkanoc

      Piotr Pałasz

      Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

      Poznajmy się!

      🔥 Najnowsze przepisy:

      Bądź na bieżąco z nowymi przepisami!