Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Awokado

Zapiekane jajko w awokado

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Zapiekane jajko w awokado. Jeżeli macie dość nudnych śniadań, dzisiaj mam dla Was kolejną już propozycję na coś smacznego. Awokado zapiekane z jajkiem, pomidory z czosnkiem oraz cebulką i chrupiące tosty to świetny zestaw na dobry początek dnia. Więcej przepisów na śniadania znajdziecie klikając TUTAJ.

Zapiekane jajko w awokado

Awokado zapiekane z jajkiem, pomidory z czosnkiem oraz cebulką i chrupiące tosty to świetny zestaw na dobry początek dnia.
Prep Time 10 mins
Cook Time 15 mins
Total Time 25 mins

Składniki:

Zapiekane awokado z jajkiem:

  • dojrzałe awokado 2
  • jajka 4
  • łyżka posiekanego szczypiorek 1
  • - sól pieprz
  • Dodatkowo:
  • garści pomidorki koktajlowe 2
  • ząbek czosnek 1
  • cebula 1/2
  • oliwa
  • sól pieprz
  • kilka kromek ulubione pieczywo

Instructions

  • Awokado przekrawamy na pół, pozbywamy się pestek, a zagłębienia delikatnie powiększamy przy pomocy łyżeczki. Awokado przyprawiamy solą i pieprzem. Do każdej połówki delikatnie wbijamy jajko. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i pieczemy przez około 12-15 minut.
  • Pomidorki kroimy w ćwiartki. Dodajemy bardzo drobno posiekany czosnek i cebulkę. Mieszamy w miseczce ze szczyptą soli, pieprzu i łyżką oliwy. Pieczywo podpiekamy w tosterze.
  • Gotowe awokado posypujemy szczypiorkiem, podajemy z sałatką i tostami.
Author

Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

8 komentarzy

  1. Uwielbiam ten przepis. Kiedyś zrobiłam takie jajko w awokado na sobotnie śniadanie – pycha !

Write A Comment

Oceń przepis: