Chipsy z jarmużu. Kto z nas nie lubi czasem czegoś chrupnąć? A jeżeli jeszcze to mogłoby być zdrowe to już w ogóle. Dzisiaj mam dla Was inspirację na szybką przekąskę, którą zrobicie z jarmużu. Pyszne i chrupiące chipsy na pewno przypadną Wam do gustu. Więcej moich wegetariańskich przepisów znajdziecie TUTAJ.

Chipsy z jarmużu - przepis
Chipsy z jarmużu to szybka, zdrowa i chrupiąca przekąska, którą przygotujecie z jarmużu. Są pyszne i idealnie wręcz chrupie się je przy dobrym filmie.
Składniki:
- jarmuż 1 paczka
- skórka z cytryny 1/2 łyżeczki
- papryczka chili 1/2 świeżej
- papryka słodka szczypta
- olej 2-3 łyżki
- sól, pieprz do smaku
Instructions
- Jarmuż dokładnie myjemy i osuszamy. Przekładamy do miski, doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką. skórką otartą z cytryny, posiekaną papryczką chilli, polewamy olejem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni Celsjusza przez około 4-5 minut.
coś dla mnie !
Świetna przekąska do pochrupania ! :)
Uwielbiam chipsy z jarmużu, jak patrzę na Twoje to czuję, że szybko sama zrobię :)
Coś zdrowego do pochrupania? Ja się na to piszę :D Kiedyś próbowałam takich chipsów i były ok, ale brakowało im trochę pikanterii, te się prezentują znakomicie i już wiem co będzie na wieczór do filmu ;)
Uwielbiam :D
Wow, a to smakowita ciekawostka.
zdrowe idealne chrupacze :)
Ale boskie! :>
Jeszcze nigdy nie jadłam – wstyd!
Często je widzimy na blogach ale jakoś jeszcze nigdy ich same nie robiłyśmy :P
Muszę koniecznie takie sobie zrobić :-)
Bardzo ciekawy przepis, nie wpadłabym na to żeby z jarmużu zrobić chipsy, zwykle spożywam go w koktajlu warzywno-owocowym. Z pewnością spróbuję.