Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Dania wegetariańskie

Chipsy z jarmużu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Chipsy z jarmużu. Kto z nas nie lubi czasem czegoś chrupnąć? A jeżeli jeszcze to mogłoby być zdrowe to już w ogóle. Dzisiaj mam dla Was inspirację na szybką przekąskę, którą zrobicie z jarmużu. Pyszne i chrupiące chipsy na pewno przypadną Wam do gustu. Więcej moich wegetariańskich przepisów znajdziecie TUTAJ.

Chipsy z jarmużu - przepis

Chipsy z jarmużu to szybka, zdrowa i chrupiąca przekąska, którą przygotujecie z jarmużu. Są pyszne i idealnie wręcz chrupie się je przy dobrym filmie.
Prep Time 10 mins
Cook Time 5 mins
Total Time 15 mins

Składniki:

  • paczka jarmuż 1
  • łyżeczki skórka z cytryny 1/2
  • świeżej papryczka chili 1/2
  • szczypta papryka słodka
  • łyżki olej 2-3
  • sól pieprz

Instructions

  • Jarmuż dokładnie myjemy i osuszamy. Przekładamy do miski, doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką. skórką otartą z cytryny, posiekaną papryczką chilli, polewamy olejem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni Celsjusza przez około 4-5 minut.
Author

Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

12 komentarzy

  1. Uwielbiam chipsy z jarmużu, jak patrzę na Twoje to czuję, że szybko sama zrobię :)

  2. Coś zdrowego do pochrupania? Ja się na to piszę :D Kiedyś próbowałam takich chipsów i były ok, ale brakowało im trochę pikanterii, te się prezentują znakomicie i już wiem co będzie na wieczór do filmu ;)

  3. Bardzo ciekawy przepis, nie wpadłabym na to żeby z jarmużu zrobić chipsy, zwykle spożywam go w koktajlu warzywno-owocowym. Z pewnością spróbuję.

Write A Comment

Oceń przepis: