Chipsy z jarmużu

Chipsy z jarmużu. Kto z nas nie lubi czasem czegoś chrupnąć? A jeżeli jeszcze to mogłoby być zdrowe to już w ogóle. Dzisiaj mam dla Was inspirację na szybką przekąskę, którą zrobicie z jarmużu. Pyszne i chrupiące chipsy na pewno przypadną Wam do gustu. Więcej moich wegetariańskich przepisów znajdziecie TUTAJ.

Chipsy z jarmużu - przepis

Chipsy z jarmużu to szybka, zdrowa i chrupiąca przekąska, którą przygotujecie z jarmużu. Są pyszne i idealnie wręcz chrupie się je przy dobrym filmie.
Prep Time 10 mins
Cook Time 5 mins
Total Time 15 mins

Składniki:

  • jarmuż 1 paczka
  • skórka z cytryny 1/2 łyżeczki
  • papryczka chili 1/2 świeżej
  • papryka słodka szczypta
  • olej 2-3 łyżki
  • sól, pieprz do smaku

Instructions

  • Jarmuż dokładnie myjemy i osuszamy. Przekładamy do miski, doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką. skórką otartą z cytryny, posiekaną papryczką chilli, polewamy olejem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni Celsjusza przez około 4-5 minut.

Join the Conversation

  1. Świetna przekąska do pochrupania ! :)

  2. Uwielbiam chipsy z jarmużu, jak patrzę na Twoje to czuję, że szybko sama zrobię :)

  3. Coś zdrowego do pochrupania? Ja się na to piszę :D Kiedyś próbowałam takich chipsów i były ok, ale brakowało im trochę pikanterii, te się prezentują znakomicie i już wiem co będzie na wieczór do filmu ;)

  4. Wow, a to smakowita ciekawostka.

  5. zdrowe idealne chrupacze :)

  6. Jeszcze nigdy nie jadłam – wstyd!

  7. Często je widzimy na blogach ale jakoś jeszcze nigdy ich same nie robiłyśmy :P

  8. Muszę koniecznie takie sobie zrobić :-)

  9. Bardzo ciekawy przepis, nie wpadłabym na to żeby z jarmużu zrobić chipsy, zwykle spożywam go w koktajlu warzywno-owocowym. Z pewnością spróbuję.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Oceń przepis:




Close
Pogotujmy.pl - blog tworzony z ❤️ od 2014 roku.
Wszystkie prawa zastrzeżone.
Close