Przejdź do contentuPrzejdź do wyszukiwarki
Pogotujmy logo
Chipsy z jarmużu

Chipsy z jarmużu

Chipsy z jarmużu to szybka, zdrowa i chrupiąca przekąska, którą przygotujecie z jarmużu. Są pyszne i idealnie wręcz chrupie się je przy dobrym filmie.
Ilość
0
Chipsy z jarmużu. Kto z nas nie lubi czasem czegoś chrupnąć? A jeżeli jeszcze to mogłoby być zdrowe to już w ogóle. Dzisiaj mam dla Was inspirację na szybką przekąskę, którą zrobicie z jarmużu. Pyszne i chrupiące chipsy na pewno przypadną Wam do gustu. Więcej moich wegetariańskich przepisów znajdziecie TUTAJ.

Chipsy z jarmużu - przepis

Chipsy z jarmużu to szybka, zdrowa i chrupiąca przekąska, którą przygotujecie z jarmużu. Są pyszne i idealnie wręcz chrupie się je przy dobrym filmie.
Czas przygotowania 10 minutes
Czas gotowania/pieczenia 5 minutes
Całkowity czas 15 minutes

Składniki:

  • jarmuż 1 paczka
  • skórka z cytryny 1/2 łyżeczki
  • papryczka chili 1/2 świeżej
  • papryka słodka szczypta
  • olej 2-3 łyżki
  • sól, pieprz do smaku

Wykonanie

  • Jarmuż dokładnie myjemy i osuszamy. Przekładamy do miski, doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką. skórką otartą z cytryny, posiekaną papryczką chilli, polewamy olejem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni Celsjusza przez około 4-5 minut.

Składniki:

    Wykonanie:

      Podziel się przepisem:
      chipsyjarmużprzekąski

      Piotr Pałasz

      Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

      Poznajmy się!

      🔥 Najnowsze przepisy:

      Bądź na bieżąco z nowymi przepisami!