Sałatka z brokułem, jajkiem i rzodkiewką

Sałatka z brokułem, jajkiem i rzodkiewką

Sałatka z brokułem, jajkiem i rzodkiewką. W upalne dni, większość z nas raczej nie ma ochoty na ciężkie dania, dlatego dzisiaj przybywam z przepisem na pyszną i lekką sałatkę, którą przygotujecie w kilka minut. Możemy ją zajadać samą lub w wersji dodatku obiadowego. Połączenie brokuła, rzodkiewek i jajek doskonale dopełnia lekko orzechowa w smaku rukola i garść świeżych liści szpinaku.
Przy zakupie brokułu zawsze zwracam uwagę na to, by jego główki możliwie ściśle do siebie przywierały i miały intensywny ciemnozielony kolor. Brokuł nie powinien mieć żadnych żółtych przebarwień, bo to niestety oznacza, że nie jest najświeższy.

Do sałatki proponuję szybki sos czosnkowy, który idealnie komponuje się z pozostałymi dodatkami. Z powodzeniem możecie dodać do sałatki 1/2 szklanki kuskusu, a stanie się nieco bardziej treściwa. Więcej moich  przepisów na sałatki znajdziecie klikając TUTAJ.

OBIAD SAŁATKI SEZONOWE WEGETARIAŃSKIE WSZYSTKIE PRZEPISY

8 komenatrzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *