Przejdź do contentuPrzejdź do wyszukiwarki
Pogotujmy logo
Lody czereśniowe

Lody czereśniowe

Lody czereśniowe - ich przygotowanie jest bardzo proste i nie zajmie Wam wiele czasu, a lody z pewnością zachwycą smakiem i solidnie orzeźwią.
Ilość
0
Lody czereśniowe. Przy pomocy wyciskarki Hurom przygotowałem coś, co skutecznie Was ochłodzi oraz zachwyci Wasze kubki smakowe, bo przecież kogo nie zachwyciłyby czereśnie? A w wersji “lodowej”, to już w ogóle nie znam takiej osoby. Lody czereśniowe przygotujecie bardzo szybko, następnie wystarczy je tylko przemieszać kilka razy w czasie mrożenia i to wystarczy, by cieszyć się pysznym orzeźwieniem. Więcej moich sezonowych przepisów klikając TUTAJ.

Lody czereśniowe - przepis

Lody czereśniowe - ich przygotowanie jest bardzo proste i nie zajmie Wam wiele czasu, a lody z pewnością zachwycą smakiem i solidnie orzeźwią.
Czas przygotowania 10 minutes
Całkowity czas 10 minutes

Składniki:

  • czereśnie 400 g
  • jogurt naturalny 300 g
  • śmietana 30% 300 ml
  • cukier 4-5 łyżek
  • cukier z wanilią 1 łyżka

Wykonanie

  • Czereśnie dokładnie myjemy, przekrawamy na pół, pozbywamy się pestek i sprawdzamy, czy nie kryje się w nich jakiś niepożądany mieszkaniec ;) Czereśnie umieszczamy w wyciskarce z drobnym sitem i manetką ustawioną w pozycji zamkniętej. Jeżeli nie mamy dostępu do wyciskarki, czereśnie możemy zblendować. Do wyciśniętego soku dodajemy jogurt naturalny i ubitą na sztywno śmietankę. Dodajemy cukier (lub inny słodzik) oraz cukier z wanilią. Całość delikatnie lecz dokładnie łączymy szpatułką. Przelewamy do pojemnika, szczelnie zamykamy i umieszczamy w zamrażarce. Lody polecam zmiksować krótko co godzinę, by uzyskać możliwie najbardziej kremową konsystencję.

Składniki:

    Wykonanie:

      Podziel się przepisem:
      czereśnielodysezonowe

      Piotr Pałasz

      Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

      Poznajmy się!

      🔥 Najnowsze przepisy:

      Bądź na bieżąco z nowymi przepisami!