Przejdź do contentuPrzejdź do wyszukiwarki
Pogotujmy logo
Frittata z pomidorami i czerwoną papryką

Frittata z pomidorami i czerwoną papryką

Frittata z pomidorami i czerwoną papryką to wręcz idealna propozycja na szybkie i niebanalne śniadanie. Idealnie komponuje ze świeżym pieczywem.
Ilość
0
Frittata z pomidorami i czerwoną papryką to wręcz idealna propozycja na weekendowe śniadanie. Przygotowuje się ją bardzo szybko, a takie połączenie smaków stanowi pyszną całość. Zobacz również inne propozycje na śniadania (klik!).

 

Frittata z pomidorami i czerwoną papryką - przepis

Frittata z pomidorami i czerwoną papryką to wręcz idealna propozycja na szybkie i niebanalne śniadanie. Idealnie komponuje ze świeżym pieczywem.
Czas przygotowania 5 minutes
Czas gotowania/pieczenia 20 minutes
Całkowity czas 25 minutes

Składniki:

  • jajka 5
  • parmezan tarty 4 łyżki
  • bazylia świeża 1 garść
  • pomidor 1 większy
  • czerwona papryka 1/2
  • papryczka chili 1/4 niewielkiej
  • masło 1 łyżka
  • sól, pieprz do smaku

Wykonanie

  • Na patelni roztapiamy łyżkę masła. W misce mieszamy ze sobą jajka, posiekaną drobno bazylię, sól, pieprz i ser. Masę jajeczną wlewamy na patelnie i smażymy przez 3-4 minuty na małym ogniu. Po tym czasie na wierzchu układamy pokrojone w plasterki pomidory, w niewielką kostkę paprykę czerwoną i posiekaną papryczkę chilli. Przykrywamy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez ok. 10 minut.

Składniki:

    Wykonanie:

      Podziel się przepisem:

      Piotr Pałasz

      Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

      Poznajmy się!

      🔥 Najnowsze przepisy:

      Bądź na bieżąco z nowymi przepisami!