Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą, serem i papryką

Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą, serem i papryką, czyli doskonała propozycja na lekki lunch lub ciekawy obiadowy dodatek. Sałatka dzięki aromatycznej kolendrze jest niezwykle orzeźwiająca. Spróbujcie jej koniecznie!

 

Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą, serem i papryką - przepis

Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą, serem i papryką, czyli doskonała propozycja na lekki lunch lub ciekawy obiadowy dodatek.
Prep Time 15 mins
Total Time 15 mins

Składniki:

  • sałata rzymska 1 główka
  • ser żółty 100 g
  • pomidory koktajlowe garść
  • zielona papryka 1/2
  • fasola czerwona 1/2 puszki
  • cebula czerwona 1/2

Dressing:

  • oliwa 2 łyżki
  • sok z limonki 2 łyżki
  • czosnek przeciśnięty 1 ząbek
  • miód 1/2 łyżeczki
  • kolendra posiekana 1 łyżka
  • sól, pieprz do smaku

Instructions

  • Sałatę rzymską porywamy i układamy na talerzu. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, ser żółty, przepołowione pomidorki, odsączoną fasolę i posiekaną czerwoną cebulę.
  • W miseczce mieszamy ze sobą wszystkie składniki dressingu. Polewamy sałatkę tuż przed podaniem.

Join the Conversation

  1. Prosta i pyszna sałatka!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Oceń przepis:




Close
Pogotujmy.pl - blog tworzony z ❤️ od 2014 roku.
Wszystkie prawa zastrzeżone.
Close