Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą, serem i papryką, czyli doskonała propozycja na lekki lunch lub ciekawy obiadowy dodatek. Sałatka dzięki aromatycznej kolendrze jest niezwykle orzeźwiająca. Spróbujcie jej koniecznie!
Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą, serem i papryką - przepis
Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą, serem i papryką, czyli doskonała propozycja na lekki lunch lub ciekawy obiadowy dodatek.
Składniki:
- główka sałata rzymska 1
- ser żółty 100 g
- garść pomidorki koktajlowe
- u mnie zielonej papryka 1/2
- puszki fasola czerwona 1/2
- cebula czerwona 1/2
Dressing:
- łyżki oliwa 2
- łyżki sok z limonki 2
- ząbek przeciśnięty czosnek 1
- łyżeczki miód 1/2
- łyżka posiekanej kolendra 1
- sól pieprz
Wykonanie
- Sałatę rzymską porywamy i układamy na talerzu. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, ser żółty, przepołowione pomidorki, odsączoną fasolę i posiekaną czerwoną cebulę.
- W miseczce mieszamy ze sobą wszystkie składniki dressingu. Polewamy sałatkę tuż przed podaniem.
Prosta i pyszna sałatka!
Świetna przekąska :)