Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą, serem i papryką

2

Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą, serem i papryką, czyli doskonała propozycja na lekki lunch lub ciekawy obiadowy dodatek. Sałatka dzięki aromatycznej kolendrze jest niezwykle orzeźwiająca. Spróbujcie jej koniecznie!

 

Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą, serem i papryką - przepis

Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą, serem i papryką, czyli doskonała propozycja na lekki lunch lub ciekawy obiadowy dodatek.
Czas przygotowania 15 mins
Całkowity czas 15 mins

Składniki:

  • główka sałata rzymska 1
  • ser żółty 100 g
  • garść pomidorki koktajlowe
  • u mnie zielonej papryka 1/2
  • puszki fasola czerwona 1/2
  • cebula czerwona 1/2

Dressing:

  • łyżki oliwa 2
  • łyżki sok z limonki 2
  • ząbek przeciśnięty czosnek 1
  • łyżeczki miód 1/2
  • łyżka posiekanej kolendra 1
  • sól pieprz

Wykonanie

  • Sałatę rzymską porywamy i układamy na talerzu. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, ser żółty, przepołowione pomidorki, odsączoną fasolę i posiekaną czerwoną cebulę.
  • W miseczce mieszamy ze sobą wszystkie składniki dressingu. Polewamy sałatkę tuż przed podaniem.

Join the Conversation

  1. Prosta i pyszna sałatka!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Oceń przepis:




Like
Close
Pogotujmy.pl - blog tworzony z ❤️ od 2014 roku.
Wszystkie prawa zastrzeżone.
Close