
Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą, serem i papryką

- Czas przygotowania: 15 minut
- Ilość porcji: 1-2 porcje
Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą, serem i papryką - przepis
Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą, serem i papryką, czyli doskonała propozycja na lekki lunch lub ciekawy obiadowy dodatek.
Składniki:
- sałata rzymska - 1 główka
- ser żółty - 100g
- pomidorki koktajlowe - garść
- papryka - 1/2 (u mnie zielonej)
- fasola czerwona - 1/2 puszki
- cebula czerwona - 1/2
- Dressing:
- oliwa - 2 łyżki
- sok z limonki - 2 łyżki
- czosnek - 1 ząbek, przeciśnięty
- miód - 1/2 łyżeczki
- kolendra - 1 łyżka, posiekanej
- sól, pieprz
Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą, serem i papryką, czyli doskonała propozycja na lekki lunch lub ciekawy obiadowy dodatek. Sałatka dzięki aromatycznej kolendrze jest niezwykle orzeźwiająca. Spróbujcie jej koniecznie!
Prosta i pyszna sałatka!
Świetna przekąska :)