Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
NA ZIMNO

Shake truskawkowy

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Shake truskawkowy jest jednym z moich ulubionych mlecznych napojów. Dawniej często kupowałem go w jednym z popularnych barów szybkiej obsługi, jednak od kiedy znam ten przepis robię go tylko w domu. Ten shake truskawkowy oprócz tego, że jest niezwykle szybki w przygotowaniu to dodatkowo jego przyrządzenie jest bardzo proste, a smak zachwyca! Zupełnie w tym momencie nie przesadzam, bo smakuje on doskonale i według mnie zupełnie przewyższa swojego fast-foodowego konkurenta. Do przygotowania tego truskawkowego shake’a potrzebujecie zaledwie kilku składników. Jeśli nie macie akurat świeżych truskawek, które i tak należy mocno schłodzić, doskonale sprawdzi się tutaj ich mrożona wersja. Aby jeszcze bardziej podkreślić truskawkowy smak, zamieńcie lody śmietankowe na truskawkowe. Mleko w proszku, które jest opcjonalnym składnikiem sprawia zdecydowanie, że shake truskawkowy staje się jeszcze bardziej kremowy i delikatny, dlatego jeśli tylko macie mleko w proszku w domu – koniecznie dodajcie łyżkę dla smaku. Jeszcze więcej przepisów na napoje i koktajle znajdziecie po tym linkiem: TUTAJ .

Shake truskawkowy - przepis

Shake truskawkowy, czyli fantastyczna propozycja na gorące dni. Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu! Jeszcze lepszy niż ten ze znanego fast-food'u!
Prep Time 5 mins
Total Time 5 mins

Składniki:

  • truskawki 400 g
  • szklanki mleko 2
  • duże gałki lody śmietankowe 2
  • łyżki lub miód cukier puder 2
  • łyżeczka ekstrakt waniliowy 1
  • łyżka* mleko w proszku 1

* Można pominąć. Dzięki niemu, shake będzie bardziej kremowy.

    Instructions

    • Truskawki obierz z szypułek i dokładnie umyj. Schłodź mocno w lodówce lub zamrażarce (przez ok. 40-50 minut).
    • Truskawki umieść w kielichu blendera. Dodaj mleko, cukier (lub miód), ekstrakt z waniliii oraz mleko w proszku. Zmiskuj bardzo dokładnie.
    • Dodaj lody i ponownie krótko zmiksuj. Podawaj natychmiast, opcjonalnie z bitą śmietaną.

    [/foodiepress]

    Jeśli spodobał Ci się ten przepis, podziel się nim ze znajomymi!

    Author

    Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

    4 komentarze

    Write A Comment

    Oceń przepis: