KOLACJA

Naleśniki z twarogiem

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Jak przyrządzić doskonałe naleśniki z twarogiem? Poznajcie mój wielokrotnie wypróbowany przepis i przygotujcie wyśmienite domowe naleśniki z białym serem. To naprawdę bułka z masłem!


Naleśniki to danie, które uwielbiam za ogromną uniwersalność. Podawane są w formie wytrawnej (z pieczarkami, mięsem, szpinakiem, warzywami) lub słodkiej (z dżemem, kremem czekoladowym, masłem orzechowym, bitą śmietaną czy twarogiem). Na tym ostatnim wariancie chciałbym się dzisiaj skupić. Naleśniki z twarogiem – zajadane przez wszystkich – dorosłych i dzieci. Osobiście mogę wcinać je bez opamiętania! Podawane tuż po zwinięciu lub ówcześnie podsmażone na łyżce masła. Ja najczęściej podaję je z kleksem śmietany i świeżymi owocami, ale także z syropem klonowym lub syropem z agawy czy szczyptą cynamonu. W każdej wersji smakują one fenomenalnie. W moim przepisie na serowy farsz nie znajdziecie jajka, dlatego śmiało polecam Wam zajadanie się nimi tuż po zwinięciu. Dzięki bardzo prostemu trikowi, masa serowa pomimo faktu, że przygotowana jest ze zwykłego twarogu wychodzi bardzo kremowa. Sekret tkwi w dwóch prostych krokach – pierwszy z nich to wybór twarogu tłustego, a drugi to jego bardzo dokładne zmiksowanie przy użyciu blendera. Te dwie proste czynności sprawią, że będziecie mogli cieszyć się naleśnikami wypełnionymi naprawdę delikatnym farszem. Farsz twarogowy możecie również dodatkowo dowolnie dosmaczać i modyfikować według własnych upodobań – jeśli macie ochotę dodajcie do niego nieco skórki z cytrusów, rodzynek czy bakalii, a otrzymacie już zupełnie nową wersję tego prostego dania!

Zobacz mój przepis na naleśniki z twarogiem:

 

[envira-gallery id=”4303″]

 

Autor

Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

2 komentarze

Podziel się swoją opinią