Przejdź do contentuPrzejdź do wyszukiwarki
Pogotujmy logo
Babeczki z czekoladą i borówkami

Babeczki z czekoladą i borówkami

Babeczki z czekoladą i borówkami są doskonałym pomysłem na deser, który przyrządzicie w kilkanaście minut. Wszystko przygotujecie bez użycia miksera!
Ilość
0

Zobacz przepis na babeczki z czekoladą i borówkami w formie filmu:

https://www.facebook.com/udanegotowanie/videos/1334611719990868/

Babeczki z czekoladą i borówkami są doskonałym pomysłem na deser, który jesteście w stanie przyrządzić w kilkanaście minut. Wszystko przygotujecie dosłownie w jednej misce, bez użycia miksera! Babeczki te są niebywale szybkie i bardzo proste. W przepisie tym borówki zastąpić możecie również innymi, sezonowymi owocami, takimi jak truskawki, maliny czy jeżyny. Jeżeli chcecie, dodatkowo podać możecie je udekorowane bitą śmietaną, bitą śmietaną zmieszaną z serkiem mascarpone, jogurtem zmieszanym z cukrem pudrem lub miodem, czy prostą polewą czekoladową przygotowaną z czekolady i kwaśnej śmietany, jak w tym przepisie. Te babeczki z czekoladą i borówkami w wersji podstawowej jednak – bez jakichkolwiek dodatków – są równie pyszne i z pewnością zadowolą one wszystkich “słodkożerców” i “deseromaniaków”! Wypróbujcie je koniecznie, a nie pożałujecie!

Jeśli spodobał Ci się ten przepis, podziel się nim ze znajomymi!

Babeczki z czekoladą i borówkami

Babeczki z czekoladą i borówkami są doskonałym pomysłem na deser, który przyrządzicie w kilkanaście minut. Wszystko przygotujecie w jednej misce, bez użycia miksera! Szybkie i bardzo proste.
Czas przygotowania 10 minutes
Czas gotowania/pieczenia 15 minutes
Całkowity czas 25 minutes

Składniki:

  • jajka 2
  • cukier brązowy 200 g
  • olej 125 ml
  • mleko 1 szklanka
  • mąka pszenna 400 g
  • proszek do pieczenia 1 łyżka
  • sól 1/2 łyżeczki
  • czekolada gorzka 90 g
  • borówki amerykańskie 90 g

Opcjonalnie: bita śmietana, polewa czekoladowa

    Wykonanie

    • W misce mieszamy ze sobą jajka i cukier. Dolewamy olej oraz mleko. Składniki mokre dokładnie łączymy.Dodajemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz sól. Po wymieszaniu dorzucamy posiekaną czekoladę oraz borówki.Ciasto przelewamy do wyłożonej papilotkami formy na muffiny.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez ok. 15 minut (do tzw. "suchego patyczka").

    Składniki:

      Wykonanie:

        Podziel się przepisem:
        babeczkiborówkimuffiny

        Piotr Pałasz

        Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

        Poznajmy się!

        🔥 Najnowsze przepisy:

        Bądź na bieżąco z nowymi przepisami!