Ciasto podwójnie jabłkowe

Ciasto podwójnie jabłkowe

Ciasto podwójnie jabłkowe, chociaż w zasadzie powinien nazwać je torcikiem jabłkowym, bo składa się z wielu warstw. Pysznie kruche ciasto z budyniem przygotowanym na bazie soku jabłkowego, jabłkami i bitą śmietaną. Wszystko co najlepsze w jednym deserze. Przyznam, że przepis ten jest niezłym hitem i pojawia się na naszym stole bardzo często. Świetna i niebanalna forma szarlotki. Po upieczeniu musimy się uzbroić w nieco dłuższą chwilkę cierpliwości, bo ciasto musi się całkowicie wystudzić i schłodzić w lodówce, ale zaufajcie mi, że warto :) Co ciekawe, to ciasto podwójnie jabłkowe/torcik jabłkowy, przechowywany w lodówce, dosyć długo utrzymuje świeżość, dlatego możecie przygotować go dzień lub dwa wcześniej. Więcej moich przepisów na ciasta i desery znajdziecie TUTAJ.
 
CIASTA Ciasta kruche DESERY Torciki WSZYSTKIE PRZEPISY

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *