CIASTA

Czekoladowy torcik z wiśniami i kremem mascarpone

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Czekoladowy torcik z wiśniami i kremem mascarpone – pozycja obowiązkowa dla wszystkich fanów pysznych deserów. Czekoladowy biszkopt, krem mascarpone i oczywiście wiśnie. Moja wariacja na temat klasycznego tortu szwarcwaldzkiego. Pychota! :)


Autor

Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

7 komentarzy

  1. Podaj prosze ile bitej smietany ma byc i jak ja polaczyc z mlekiem zeby pokryc wierzch ciasta? To bedzie tort uodzinowy dla mojej corki. Kombinacja z mascarpone zamiast smietany jak w klasycznym ‘schwarzwaldzkim’ bedzie perfekcyjna. Corka nie przepada za smietana:)

    • Piotr Odpowiedz

      Cześć Kiwi, wybacz proszę, że odpowiadam tak późno, ale to wszystko przez Święta. Chyba troszkę niezrozumiale napisałem tę część przepisu – przepraszam, zaraz poprawiam. Śmietany z niczym nie łączymy. Mleko jest nam tutaj potrzebne do czekolady. Do mleka dodajemy czekoladę i rozpuszczamy w kąpieli wodnej do połączenia. Wystudzoną polewamy wierzch ciasta :)

Podziel się swoją opinią