Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Babeczki i muffiny

Kruche babeczki z bitą śmietaną i morelami

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Kruche babeczki z bitą śmietaną i morelami to doskonały przepis na lato! Idealnie kruche, maślane ciasto dżemem, bitą śmietaną i morelami.

Kruche babeczki z bitą śmietaną i morelami

Prep Time 30 mins
Cook Time 10 mins
Total Time 40 mins

Składniki:

Kruche ciasto z tego przepisu:

    Dodatkowo

    • słoiczek ok 300g dżem morelowy 1
    • śmietana 30% 350 ml
    • łyżka cukier puder 1
    • ziarenka z 1/2 wanilia
    • ok. 300g* morele
    • * Wykorzystaj koniecznie morele dojrzałe słodkie lub wykorzystaj morele z puszki.

    Instructions

    • Babeczki zaczynamy od przygotowania kruchego ciasta według tego przepisu:.
    • Z upieczonych babeczek ściągamy metalowe foremki.
    • Śmietanę ubijamy z cukrem puder i ziarenkami wanilii. Morele pozbawiamy pestek i kroimy w plastry. Na dnie babeczek umieszczamy po łyżce dżemu morelowego, przy pomocy rękawa cukierniczego wypełniamy je ubitą śmietaną i dekorujemy pokrojonymi morelami.

    Kruche babeczki z bitą śmietaną i morelami

    Składniki:

    Wykonanie:

    1. Babeczki zaczynamy od przygotowania kruchego ciasta według tego przepisu:.
    2. Z upieczonych babeczek ściągamy metalowe foremki.
    3. Śmietanę ubijamy z cukrem puder i ziarenkami wanilii. Morele pozbawiamy pestek i kroimy w plastry. Na dnie babeczek umieszczamy po łyżce dżemu morelowego, przy pomocy rękawa cukierniczego wypełniamy je ubitą śmietaną i dekorujemy pokrojonymi morelami.

    [/foodiepress]

    Jeśli spodobał Ci się ten przepis, podziel się nim ze znajomymi!

    Author

    Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

    Write A Comment

    Oceń przepis: