fbpx

Kruche babeczki z bitą śmietaną i morelami

Kruche babeczki z bitą śmietaną i morelami to doskonały przepis na lato! Idealnie kruche, maślane ciasto dżemem, bitą śmietaną i morelami.

Kruche babeczki z bitą śmietaną i morelami

Czas przygotowania 30 minutes
Czas gotowania/pieczenia 10 minutes
Całkowity czas 40 minutes

Składniki:

Kruche ciasto z tego przepisu:

    Dodatkowo

    • słoiczek ok 300g dżem morelowy 1
    • śmietana 30% 350 ml
    • łyżka cukier puder 1
    • ziarenka z 1/2 wanilia
    • ok. 300g* morele
    • * Wykorzystaj koniecznie morele dojrzałe słodkie lub wykorzystaj morele z puszki.

    Wykonanie

    • Babeczki zaczynamy od przygotowania kruchego ciasta według tego przepisu:.
    • Z upieczonych babeczek ściągamy metalowe foremki.
    • Śmietanę ubijamy z cukrem puder i ziarenkami wanilii. Morele pozbawiamy pestek i kroimy w plastry. Na dnie babeczek umieszczamy po łyżce dżemu morelowego, przy pomocy rękawa cukierniczego wypełniamy je ubitą śmietaną i dekorujemy pokrojonymi morelami.

    Kruche babeczki z bitą śmietaną i morelami

    Składniki:

    Wykonanie:

    1. Babeczki zaczynamy od przygotowania kruchego ciasta według tego przepisu:.
    2. Z upieczonych babeczek ściągamy metalowe foremki.
    3. Śmietanę ubijamy z cukrem puder i ziarenkami wanilii. Morele pozbawiamy pestek i kroimy w plastry. Na dnie babeczek umieszczamy po łyżce dżemu morelowego, przy pomocy rękawa cukierniczego wypełniamy je ubitą śmietaną i dekorujemy pokrojonymi morelami.

    [/foodiepress]

    Jeśli spodobał Ci się ten przepis, podziel się nim ze znajomymi!

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Oceń przepis:




    Close
    Pogotujmy.pl - blog tworzony z ❤️ od 2014 roku.
    Wszystkie prawa zastrzeżone.
    Close