Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
CIASTA

Muffiny marchewkowe

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Muffiny marchewkowe. Gdy w ostatnim czasie nasz klimat zmienia się w tropikalny, żar leje się z nieba, a temperatura w domu niemal codziennie wynosi 30 stopni Celsjusza, niechętnie myśli się o przesiadywaniu w kuchni, a co dopiero o skomplikowanych wypiekach. Wtedy właśnie idealnie sprawdzają się proste i szybkie przepisy. Marchewkowe babeczki robi się w mig. Wystarczy zamieszać w misce kilka składników, przełożyć do papilotek, włożyć do piekarnika i uciekać w chłodne miejsce. A gwarantuję, ze upał z odrobiną słodyczy zawsze lepiej mija.
Autor

Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

4 komentarze

  1. Witam! Mam pytanie: czy mąkę pszenną można zastąpić jakąś inną i czy trzeba wtedy zmieniać proporcje? Z góry dziękuje za odpowiedź :)

    • Piotr Odpowiedz

      Oj, zdecydowanie nie zalecam używania takiej ilość sody, bo mogłoby skończyć się to różnie ;) Oczywiście wdarł się chochlik i chodzi o 3/4 łyżeczki. Dziękuję bardzo za zwrócenie na to uwagi. Przepis za moment zostanie zaktualizowany :)

Podziel się swoją opinią