Przejdź do contentuPrzejdź do wyszukiwarki
Pogotujmy logo
Naleśniki w meksykańskim stylu

Naleśniki w meksykańskim stylu

Wypróbuj przepis na te fantastyczne naleśniki w meksykańskim stylu i zaskocz wszystkich przepysznym i aromatycznym daniem, które przyrządzisz błyskawicznie.
Ilość
0

Jeśli szukacie pomysłu na naprawdę pyszny i niebanalny obiad, który z pewnością przypadnie do gustu każdemu – ten przepis na naleśniki w meksykańskim stylu będzie idealny. Obiecuję! :)


Czy może być coś lepszego od pysznych naleśników? Ano może, np. naleśniki podane z jeszcze lepszym farszem ;) Co tych naleśników z iście meksykańskim farszem, jestem pewny, że zasmakuja każdemu, kto tylko będzie miał okazję ich spróbować. Są dokładnie takie jak lubię, mocno aromatyczne dzięki mieszance papryki, oregano, kurkumy, czosnku i cynamonu (absolutnie nie bójcie się go dodawać, zapewniam, że doskonale podkreśla smak całego dania :)), sycące i nieziemsko smaczne! :) Propozycja obowiązkowa dla wszystkich fanów nowych smaków.

Przepis dostępny również w formie wideo.

Naleśniki w meksykańskim stylu

Wypróbuj przepis na te fantastyczne naleśniki w meksykańskim stylu i zaskocz wszystkich przepysznym i aromatycznym daniem, które przyrządzisz błyskawicznie.
Czas przygotowania 30 minutes
Czas gotowania/pieczenia 10 minutes
Całkowity czas 40 minutes

Składniki:

Naleśniki:

  • porcja naleśników 1

Farsz

  • mięso mielone wołowe 500 g
  • większa cebula 1
  • opcjonalnie cebula czerwona 1
  • puszka fasola czerwona 1
  • puszka kukurydza 1
  • puszka pomiodory 1
  • ząbki przeciśnięte czosnek 2
  • u mnie kolorowe papryka 2
  • duża szczypta papryka słodka
  • duża szczypta papryka ostra
  • duża szczypta oregano
  • szczypta kurkuma
  • mała szczypta cynamon
  • łyżki koncentrat pomidorowy 2
  • sól pieprz

Dodatkowo

  • ok. 200g tartego ser żółty

Wykonanie

  • Naleśniki przygotowujemy według tego przepisu.
  • Na patelni, na łyżce oliwy podsmażamy drobno posiekaną cebulę przez kilka minut. Dodajemy mięso mielone i podsmażamy do czasu aż lekko zbrązowieje. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, odcedzoną fasolę, kukurydzę oraz pomidory w puszce. Podsmażamy przez 10 minut. Doprawiamy wszystkimi przyprawami wraz z czosnkiem i dodajemy koncentrat pomidorowy. Gotujemy całość przez 10-15 minut.
  • Na środku naleśników równomiernie rozprowadzamy farsz. Posypujemy sporą ilością żółtego sera. Zawijamy w rulon i układamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy startym serem i pieczemy pod przykryciem przez około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Składniki:

    Wykonanie:

      Podziel się przepisem:

      Piotr Pałasz

      Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

      Poznajmy się!

      🔥 Najnowsze przepisy:

      Bądź na bieżąco z nowymi przepisami!