Owsianka z miodem, figami i czekoladą. Owsianka jest jedną z najpopularniejszych śniadaniowych propozycji w moim domu. Jej przygotowanie zajmuje kilka minut, a możliwości i różne kombinacje dodatków chyba nigdy się nie wyczerpią. Dzisiaj proponuję owsiankę w wersji sezonowej – z figami, miodem lipowym, migdałami i czekoladą.

Owsianka z miodem, figami i czekoladą - przepis
Owsianka z miodem, figami i czekoladą. Pyszna i bardzo prosta w wykonaniu owsianka w wersji sezonowej - z figami, miodem lipowym, migdałami i czekoladą.
Składniki:
- płatki owsiane 5-6 łyżek
- mleko 1 szklanka
- miód 1-2 łyżki
- figa 1 większa
- czekolada mleczna posiekanej 1 łyżka
- migdały w płatkach 1 łyżka
- miód do polania 1 łyżeczka
Instructions
- Płatki owsiane odmierzamy i wsypujemy do garnka z nieprzywierającym dnem. Dolewamy mleko, dodajemy miód i doprowadzamy do zagotowania. Gotujemy krótko, do czas aż płatki zmiękną. Owsiankę przekładamy do miseczki, dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki figi, posiekaną czekoladę, płatki migdałów. Polewamy łyżeczką miodu.
Owsiankę do tej pory omijałam szerokim łukiem, ale może w takiej wersji w końcu by mi posmakowała:)
Wszelkie owsianki naszą miłością od zawsze, szczególnie z owocami <3
ahh owsianka <3