Przejdź do contentuPrzejdź do wyszukiwarki
Pogotujmy logo
Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą, serem i papryką

Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą, serem i papryką

Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą, serem i papryką, czyli doskonała propozycja na lekki lunch lub ciekawy obiadowy dodatek.
Ilość
0

Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą, serem i papryką, czyli doskonała propozycja na lekki lunch lub ciekawy obiadowy dodatek. Sałatka dzięki aromatycznej kolendrze jest niezwykle orzeźwiająca. Spróbujcie jej koniecznie!

 

Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą, serem i papryką - przepis

Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą, serem i papryką, czyli doskonała propozycja na lekki lunch lub ciekawy obiadowy dodatek.
Czas przygotowania 15 minutes
Całkowity czas 15 minutes

Składniki:

  • sałata rzymska 1 główka
  • ser żółty 100 g
  • pomidory koktajlowe garść
  • zielona papryka 1/2
  • fasola czerwona 1/2 puszki
  • cebula czerwona 1/2

Dressing:

  • oliwa 2 łyżki
  • sok z limonki 2 łyżki
  • czosnek przeciśnięty 1 ząbek
  • miód 1/2 łyżeczki
  • kolendra posiekana 1 łyżka
  • sól, pieprz do smaku

Wykonanie

  • Sałatę rzymską porywamy i układamy na talerzu. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, ser żółty, przepołowione pomidorki, odsączoną fasolę i posiekaną czerwoną cebulę.
  • W miseczce mieszamy ze sobą wszystkie składniki dressingu. Polewamy sałatkę tuż przed podaniem.

Składniki:

    Wykonanie:

      Podziel się przepisem:

      Piotr Pałasz

      Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

      Poznajmy się!

      🔥 Najnowsze przepisy:

      Bądź na bieżąco z nowymi przepisami!