Kurczaka oczyść z niedoskonałości, umyj, osusz i pokrój w cienkie plastry lub w kostkę. W woku lub na głębszej patelni rozgrzej 2 łyżki dowolnego oleju (polecam sezamowy) i wrzuć mięso. Podsmażaj przez 3-4 minuty, a następnie dodaj przyprawy: paprykę słodką, paprykę ostrą, curry i przyprawę 5 smaków. Smaż mięso jeszcze przez 2-3 minuty, a następnie przełóż je z patelni na talerz. Na pozostałym tłuszczu podsmaż warzywa. W pierwszej kolejności zeszklij cebulę, następnie wrzuć marchew. Po około 4 minutach dodaj paprykę i podsmażaj całość jeszcze przez około 7 minut. Po tym czasie dodaj imbir, czosnek, pokrojonego w kostkę ananasa oraz przygotowanego wcześniej kurczaka. Całość smaż razem przez około 5 minut aż smaki się połączą.