Go Back Email Link

Jajka z ziołowym majonezem

Jajka z ziołowym majonezem to moja propozycja na klasyczną wielkanocną potrawę podaną w wersji fusion tylko za sprawą jednego składnika majonezu. Pyszne!
Prep Time 20 mins
Total Time 20 mins

Składniki:

  • jajka 4

Ziołowy majonez:

  • jajko 1
  • łyżeczka sok z cytryny 1
  • łyżeczka musztarda 1
  • szklanki olej 1/2
  • sól pieprz
  • mały pęczek koperek 1
  • mały pęczek szczypiorek 1

Instructions

  • Jajka gotujemy na półtwardo (ok. 4,5-5 min) w osolonej wodzie. Po wystudzeniu obieramy i przekrawamy na pół.
  • Jajko wbijamy do słoiczka, dodajemy sok z cytryny, musztardę, szczyptę soli i pieprzu. Dolewamy olej i przy pomocy blendera dokładnie miksujemy od dołu do góry. Do gotowego majonezu dodajemy zioła i jeszcze raz dokładnie blendujemy.
  • Gotowym majonezem polewamy jajka tuż przed podaniem.