pierogi leniwe

Leniwe

Pierogi leniwe – przepyszna propozycja z naszej rodzimej kuchni polskiej. Podobno dobrych rzeczy się nie ulepsza – w przypadku tych pierogów, czy też raczej klusek, jak w moim domu zwykło się je nazywać, zgadzam się z tą tezą w stu procentach. Poniższy przepis śmiem nazwać idealnym i najlepszym – tak nie boję się tych odważnych określeń :) Leniwe z tego przepisu wychodzą fenomenalne. Idealne w konsystencji, delikatnie słodkie i oczywiście koniecznie polane topionym masłem z podprażoną bułką tartą i szczyptą cukru. Taka forma podania leniwych zawsze pojawia się u mnie w domu i wszyscy domownicy taką formę lubią najbardziej. Tworząc ten przepis dodałem jeden, dosyć nietypowy składnik – miętę. Możecie ją pominąć, jednak uważam, że świetnie się tutaj sprawdza i orzeźwia całe danie, co czyni je jeszcze pyszniejszym. Muszę przyznać że pierogi leniwe to danie, którym mogę zajadać się niemal bez przerwy – pyszna klasyka, która nie odchodzi do lamusa. Wypróbujcie koniecznie ten przepis i podzielcie się swoją opinią na jego temat oraz swoimi sprawdzonymi sposobami na leniwe! Pychota :) Więcej moich przepisów na obiady znajdziecie również pod tym linkiem.

 

KUCHNIA POLSKA OBIAD WSZYSTKIE PRZEPISY

5 komenatrzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *