Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
DESERY

Panna cotta z owocowymi musami

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Panna cotta z owocowymi musami jest jednym z tych deserów, które chyba nigdy mi się nie znudzą. Panna cotta jest deserem, który wywodzi się z Włoch. Zapewne każda babcia zamieszkująca północne Włochy posiada swój najlepszy i sprawdzony przepis na ten deser. Panna cotta powstaje z podgrzania śmietanki wyoskoprocentowej, którą ja mieszam z mlekiem, do wysokiej temperatury i zmieszania jej z pozostałymi składnikami. Gotową śmietankę wylewamy do niewielkich foremek, ramekinów lub słoiczków i chłodzimy w lodówce przez co najmniej kilka godzin. To niestety warunek konieczny, ale oczekiwanie zdecydowanie sie opłaca! Stężoną panna cottę podajcie z prostymi owocowymi musami, które przyrządzicie przez zmiksowanie dowolnych owoców. U mnie są to brzoskwinie i truskawki. Wspaniały deser!  Jeszcze więcej przepisów na desery znajdziecie klikając w poprzedni link.
Autor

Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

5 komentarzy

Podziel się swoją opinią