Deser bananowo-karmelowy

Deser bananowo-karmelowy

Deser bananowo-karmelowy. Ostatni deser w słoiczkach przypadł do gustu bardzo wielu osobom, co niezmiernie mnie cieszy! Dzisiejszy przepis jest już setnym na blogu, dlatego musiał być czymś słodkim. Równie obłędny jak poprzedni – deser bananowo-karmelowy. Podobny widziałem kiedyś na Zszywce, zainspirował mnie do zrobienia swojej wersji. Więcej moich przepisów na ciasta i desery znajdziecie TUTAJ.
DESERY NA ZIMNO WSZYSTKIE PRZEPISY

17 komenatrzy

  1. Wygląda przepięknie, w tych słoiczkach jest uroczy ;-) Z chęcią zrobię, ale petit beurre zastąpiłabym biszkopcikami maczanymi w alkoholu, jak w tiramisu.

  2. W składnikach sosu karmelowego pojawia się szczypta soli, której później nie ma w przygotowaniu sosu. Zatem czy jest ona potrzebna i w którym momencie powinnam ja dosypać?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *