Zupa meksykańska

Zupa meksykańska

Zupa meksykańska z mięsem mielonym, czerwoną fasolą i kukurydzą to zdecydowanie jedna z moich ulubionych zup. Bardzo smaczna, treściwa – idealna wręcz na solidny jednodaniowy obiad.


Jeśli podobnie jak ja jesteście wielbicielami zup, ten przepis jest właśnie dla Was. Muszę przyznać, że ja bardzo lubię wszelkiego rodzaju zupy w tym kremy, ale w ostatnim czasie zdecydowanie najbardziej do gustu przypadają mi zupy pokroju tej właśnie zupy meksykańskiej – bardzo pożywne, świetnie smakujące i zupełnie niewymagające dużej ilości czasu spędzonego w kuchni. Meksykański charakter tej zupy to jej zdecydowany atut. Na co dzień przyrządzam ją na bazie mięsa mielonego, ale spokojnie mięso mielone możecie zastąpić kurczakiem czy indykiem. Jeśli nie liczycie nazbyt kalorii, koniecznie już przygotowaną  podajcie z łyżką kwaśnej śmietany i solidną garścią tartego żółtego sera – fenomenalnie się tutaj sprawdza. W wersji bardziej bogatej możecie dodać do tej zupy również paprykę. Ta zupa meksykańska to wręcz doskonały jednogarnkowy obiad, który zasmakuje każdemu!   Jeszcze więcej moich przepisów na zupy znajdziecie pod tym linkiem.

KUCHNIE ŚWIATA OBIAD WSZYSTKIE PRZEPISY ZUPY

4 komentarze

  1. Z pośpiechu nie zmieniłem ilości porcji, ta odnosi się do wcześniejszego koktajlu :) Dziękuję za czujność, zupy starczy dla około 4 osób! :) Pozdrawiam! :)

  2. Wyszła boska!
    Oj coś czuję że na naszym stole także będzie częstk gościć :D
    Mam pytanie czy zrobisz post o Twoim miejscu pracy?
    Takie "od kuchni" :D
    Jestem bardzo ciekawa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.