Domowe mleko roślinne

Domowe mleko roślinne

Domowe mleko roślinne. Dzisiaj mam dla Was następną (trzecią już), zdrową propozycję z serii “Pełna szklanka zdrowia”. Przekornie, wcale nie mam dla Was świeżo wyciskanego soku, ale mam za to świeżo wyciskane… mleko! Tak, mleko roślinne i to w aż 3 postaciach. Migdałowe, kokosowe i ryżowe. Idealna propozycja dla wegan lub osób nietolerujących laktozy. Pomimo że na co dzień pozostaję jednak przy tradycyjnym mleku, to stanowi bardzo ciekawy zamiennik. Migdałowe świetnie sprawdza się jako baza do mleka smakowego (np. bananowego, czy truskawkowego), kokosowe zaś, pomimo że jest nieco mniej tłuste, niczym nie ustępuje mleku kokosowemu z puszki, które możemy wykorzystać zarówno do potraw na słodko, jak i tych wytrawnych. Jeżeli tylko główne składniki namoczymy wystarczająco wcześniej, przygotowanie mleka zajmie nam zaledwie kilka minut. Więcej przepisów na zdrowe napoje znajdziecie klikając TUTAJ.
NAPOJE PEŁNA SZKLANKA ZDROWIA WSZYSTKIE PRZEPISY

5 komenatrzy

  1. Ja jeszcze domowe roślinnego mleka nie robiłam. Zabierałam sięza to kilka razy, ale jakoś w ostatniej chwili mi się odechciewało :P :) Najbardziej podoba mi się to migdałowe, bo za nim przepadam :)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *