Gazpacho - hiszpański chłodnik pomidorowy

Gazpacho – hiszpański chłodnik pomidorowy

Gazpacho – hiszpański chłodnik pomidorowy wywodzący się z południowej Hiszpanii. Podstawę stanowią tutaj świeże, koniecznie dojrzałe pomidory. Najlepiej sprawdzą się pomidory malinowe, ale równie dobrze smakować będą również inne odmiany.  W mojej wersji dodatkiem jest czerwona papryka, ogórek i czosnek. Nic nie orzeźwia bardziej w upalny dzień niż talerz tej schłodzonej “pomidorówki”. Więcej moich przepisów na zupy znajdziecie klikając TUTAJ.
OBIAD SEZONOWE WSZYSTKIE PRZEPISY

6 komenatrzy

  1. Uwielbiam ! Tylko ja robię przecier z rozmoczonym chlebem w środku – taki przepis znalazłam w hiszpańskiej książce o tej kuchni, którą dorwałam na jakimś kiermaszu :)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *