Lody czereśniowe. Przy pomocy wyciskarki Hurom przygotowałem coś, co skutecznie Was ochłodzi oraz zachwyci Wasze kubki smakowe, bo przecież kogo nie zachwyciłyby czereśnie? A w wersji „lodowej”, to już w ogóle nie znam takiej osoby. Lody czereśniowe przygotujecie bardzo szybko, następnie wystarczy je tylko przemieszać kilka razy w czasie mrożenia i to wystarczy, by cieszyć się pysznym orzeźwieniem. Więcej moich sezonowych przepisów klikając TUTAJ.

Lody czereśniowe - przepis
Lody czereśniowe - ich przygotowanie jest bardzo proste i nie zajmie Wam wiele czasu, a lody z pewnością zachwycą smakiem i solidnie orzeźwią.
Składniki:
- czereśnie 400 g
- jogurt naturalny 300 g
- śmietana 30% 300 ml
- cukier 4-5 łyżek
- cukier z wanilią 1 łyżka
Instructions
- Czereśnie dokładnie myjemy, przekrawamy na pół, pozbywamy się pestek i sprawdzamy, czy nie kryje się w nich jakiś niepożądany mieszkaniec ;) Czereśnie umieszczamy w wyciskarce z drobnym sitem i manetką ustawioną w pozycji zamkniętej. Jeżeli nie mamy dostępu do wyciskarki, czereśnie możemy zblendować. Do wyciśniętego soku dodajemy jogurt naturalny i ubitą na sztywno śmietankę. Dodajemy cukier (lub inny słodzik) oraz cukier z wanilią. Całość delikatnie lecz dokładnie łączymy szpatułką. Przelewamy do pojemnika, szczelnie zamykamy i umieszczamy w zamrażarce. Lody polecam zmiksować krótko co godzinę, by uzyskać możliwie najbardziej kremową konsystencję.
Twój przepis wydaje mi się tak prosty, że zaraz się za niego wezmę :) A co tam, że już późno ;)
PS. Szukam ostatnio dobrego przepisu na lody, i jakoś do tej pory z żadnego nie jestem w pełni zadowolona :(
ooo czereśniowych nigdy nie jadłam,pewnie smaczne
Nie jadłam lodów czereśniowych,bo po owocowe sięgam zazwyczaj w drugiej kolejności,ale chętnie poprosiłabym o porcyjkę Twoich:)
czereśniowe lody – świetny pomysł :)
ten smak chętnie bym wypróbowała :)
Bardzo ciekawy przepis na lody :)