
Kanapki z awokado, fetą i rukolą

Kanapki z awokado, fetą i rukolą - przepis
Kanapki z pastą z awokado, fetą i rukolą. Chrupiące tosty podane z pastą z awokado, rukolą, fetą i świeżym koperkiem. Idealna propozycja na śniadanie.
Składniki:
- Kanapki:
- ulubione pieczywo - 2 kromki
- awokado - 1, niewielkie
- czosnek - 1/4 ząbka
- rukola - 2 garści
- ser feta - 2 łyżki, pokruszonego
- koperek - 2 łyżeczki, posiekanego
- sól, pieprz
- sok z cytryny
- Sos:
- jogurt naturalny - 3 łyżki
- majonez - 1 łyżeczka
- natka pietruszki - 1 łyżeczka
- szczypiorek - 1 łyżeczka
- sól, pieprz
Wykonanie:
- Pieczywo dokładnie opiekamy w tosterze lub na suchej patelni. Obrane awokado rozdrabniamy w miseczce z przeciśniętym ząbkiem czosnku, szczyptą soli, pieprzu i kilkoma kroplami soku z cytryny. Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Układamy rukolę, posypujemy serem feta i posiekanym koperkiem. Składniki na sos mieszamy i gotowym polewamy kanapki przed podaniem.
Kanapki z pastą z awokado, fetą i rukolą. Chrupiące tosty podane z pastą z awokado, rukolą, fetą i świeżym koperkiem. Idealna propozycja na szybkie i lekkie śniadanie, które przygotujecie w 5 minut.
Uwielbiam takie kanapki, są najlepsze. Do tego wspaniale wyglądają na talerzu;)
Super połączenie <3 Jeszcze chętnie pomidorka byśmy przegryzły do tego dopóki są pyszne :D
kanapeczki samo zdrowie :)
Pysznie i zdrowo