Kanapki z awokado, fetą i rukolą

Kanapki z pastą z awokado, fetą i rukolą. Chrupiące tosty podane z pastą z awokado, rukolą, fetą i świeżym koperkiem. Idealna propozycja na szybkie i lekkie śniadanie, które przygotujecie w 5 minut.

Kanapki z awokado, fetą i rukolą - przepis

Kanapki z pastą z awokado, fetą i rukolą. Chrupiące tosty podane z pastą z awokado, rukolą, fetą i świeżym koperkiem. Idealna propozycja na śniadanie.
Prep Time 15 mins
Total Time 15 mins

Składniki:

Kanapki:

  • ulubione pieczywo 2 kromki
  • awokado 1, niewielkie
  • czosnek 1/4 ząbka
  • rukola 2 garści
  • ser feta pokruszony 2 łyżki
  • koperek posiekany 2 łyżeczki
  • sól, pieprz do smaku
  • sok z cytryny

Sos:

  • jogurt naturalny 3 łyżki
  • majonez 1 łyżeczka
  • natka pietruszki 1 łyżeczka
  • szczypiorek 1 łyżeczka
  • sól, pieprz do smaku

Instructions

  • Pieczywo dokładnie opiekamy w tosterze lub na suchej patelni. Obrane awokado rozdrabniamy w miseczce z przeciśniętym ząbkiem czosnku, szczyptą soli, pieprzu i kilkoma kroplami soku z cytryny. Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Układamy rukolę, posypujemy serem feta i posiekanym koperkiem. Składniki na sos mieszamy i gotowym polewamy kanapki przed podaniem.

Join the Conversation

  1. Uwielbiam takie kanapki, są najlepsze. Do tego wspaniale wyglądają na talerzu;)

  2. Super połączenie <3 Jeszcze chętnie pomidorka byśmy przegryzły do tego dopóki są pyszne :D

  3. kanapeczki samo zdrowie :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Oceń przepis:




Close
Pogotujmy.pl - blog tworzony z ❤️ od 2014 roku.
Wszystkie prawa zastrzeżone.
Close