Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Awokado

Kanapki z awokado, fetą i rukolą

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Kanapki z pastą z awokado, fetą i rukolą. Chrupiące tosty podane z pastą z awokado, rukolą, fetą i świeżym koperkiem. Idealna propozycja na szybkie i lekkie śniadanie, które przygotujecie w 5 minut.

Kanapki z awokado, fetą i rukolą - przepis

Kanapki z pastą z awokado, fetą i rukolą. Chrupiące tosty podane z pastą z awokado, rukolą, fetą i świeżym koperkiem. Idealna propozycja na śniadanie.
Prep Time 15 mins
Total Time 15 mins

Składniki:

Kanapki:

  • kromki ulubione pieczywo 2
  • niewielkie awokado 1,
  • ząbka czosnek 1/4
  • garści rukola 2
  • łyżki pokruszonego ser feta 2
  • łyżeczki posiekanego koperek 2
  • sól pieprz
  • sok z cytryny

Sos:

  • łyżki jogurt naturalny 3
  • łyżeczka majonez 1
  • łyżeczka natka pietruszki 1
  • łyżeczka szczypiorek 1
  • sól pieprz

Instructions

  • Pieczywo dokładnie opiekamy w tosterze lub na suchej patelni. Obrane awokado rozdrabniamy w miseczce z przeciśniętym ząbkiem czosnku, szczyptą soli, pieprzu i kilkoma kroplami soku z cytryny. Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Układamy rukolę, posypujemy serem feta i posiekanym koperkiem. Składniki na sos mieszamy i gotowym polewamy kanapki przed podaniem.
Author

Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

4 komentarze

  1. Uwielbiam takie kanapki, są najlepsze. Do tego wspaniale wyglądają na talerzu;)

Write A Comment

Oceń przepis: