Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Wszystkie przepisy

Frittata z pomidorami i czerwoną papryką

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Frittata z pomidorami i czerwoną papryką to wręcz idealna propozycja na weekendowe śniadanie. Przygotowuje się ją bardzo szybko, a takie połączenie smaków stanowi pyszną całość. Zobacz również inne propozycje na śniadania (klik!).

 

Frittata z pomidorami i czerwoną papryką - przepis

Frittata z pomidorami i czerwoną papryką to wręcz idealna propozycja na szybkie i niebanalne śniadanie. Idealnie komponuje ze świeżym pieczywem.
Prep Time 5 mins
Cook Time 20 mins
Total Time 25 mins

Składniki:

  • jajka 5
  • łyżki tartego parmezan 4
  • garść bazylia świeża 1
  • większy pomidory 1
  • czerwonej papryka 1/2,
  • niewielkiej papryczka chili 1/4
  • łyżka masło 1
  • sól pieprz

Instructions

  • Na patelni roztapiamy łyżkę masła. W misce mieszamy ze sobą jajka, posiekaną drobno bazylię, sól, pieprz i ser. Masę jajeczną wlewamy na patelnie i smażymy przez 3-4 minuty na małym ogniu. Po tym czasie na wierzchu układamy pokrojone w plasterki pomidory, w niewielką kostkę paprykę czerwoną i posiekaną papryczkę chilli. Przykrywamy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez ok. 10 minut.
Author

Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

14 komentarzy

    • jest wspaniała ja podpowiadam robię podobnie dodając mieszankę chińską lub na patelnię i posypuję tartym serem

  1. Zjadłabym z przyjemnością! Ostatnia frittata, którą zrobiłam przypaliła się do spodu foremek ;)

  2. Ha, coś podobnego popełniłam w kuchni. Smaczne, prosto z patelni :) I na zimno też cudowne

  3. Frittaty rządzą! I to nie tylko podczas niedzielnych śniadań – ja je jadam co najmniej kilka razy w tygodniu. W kryzysowych chwilach robię ją dzień wcześniej i w pośpiechu tylko odgrzewam :D

Write A Comment

Oceń przepis: