KOLACJA

Hiszpańskie “leczo” z chorizo i ziemniakami

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Hiszpańskie “leczo” z chorizo i ziemniakami, czyli moja naprawdę pyszna propozycja na zupełnie niecodzienną i niekonwencjonalną odsłonę tego klasycznego dania.


Muszę Wam przyznać, że kiedy wpadł mi do głowy pomysł na przyrządzenie tego dania, do końca nie byłem pewien, jak to smakowe połączenie się uda, bo jak to aż tak zmieniać klasyczną i znaną każdemu recepturę, wzbogacając ją o dosyć niecodzienny w tym daniu dodatek ziemniaków i chorizo? Tuż po spróbowaniu gotowego dania wszelkie moje wątpliwości zostały zupełnie rozwiane i zapewniam, że wyszło ono rewelacyjne! Hiszpański charakter w postaci ziemniaków i aromatycznej kiełbasy z dużą ilością papryki okazał się strzałem w dziesiątkę, a całe danie z pewnością przygotuję jeszcze niejednokrotnie. Szczerze mówiąc to leczo przypomina mi nieco polski bigos. Oczywiście nie ze względu na smak, ale podobnie jak bigos im więcej razy to leczo odgrzejecie, tym bardziej zyskuje ono na smaku ;)

Wypróbujcie mój przepis na hiszpańskie “leczo” z chorizo i ziemniakami:

Autor

Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

1 Komentarz

Podziel się swoją opinią