
Aromatyczne pieczone podudzia z kurczaka
Aromatyczne pieczone podudzia z kurczaka – doskonały pomysł na pyszny obiad dla całej rodziny!

Aromatyczne pieczone podudzia z kurczaka
Składniki:
- podudzia z kurczaka - 1kg
- Marynata:
- oliwa - 3 łyżki
- czosnek - 4 ząbki, starte
- cebula - 1 niewielka
- tymianek - 1/2 łyżeczki
- oregano - 1/2 łyżeczki
- pasta harrisa - 1 łyżeczka (opcjonalnie)
- ajvar - 1 łyżka (opcjonalnie)
- papryka słodka - 1 łyżeczka
- papryka ostra - duża szczypta
- sól - 1/2 łyżeczki
- pieprz - 1/2 łyżeczki
Wykonanie:



Podajemy z wybranymi dodatkami. Ja podałem je z dyniowymi kopytkami (na które przepis pojawi się w przyszłym tygodniu) oraz podsmażonymi warzywami.