Najlepsze babeczki z borówkami

Najlepsze babeczki z borówkami przygotujecie dokładnie z tego przepisu! Doskonałe w smaku, idealnie puszyste i słodkie. Świetnie sprawdzają się nie tylko jako szybki i prosty deser, ale również jako śniadanie!

Najlepsze babeczki z borówkami - przepis

Najlepsze babeczki z borówkami przygotujecie dokładnie z tego przepisu! Doskonałe w smaku, idealnie puszyste i słodkie. Świetne na deser i śniadanie!
Prep Time 10 mins
Cook Time 20 mins
Total Time 30 mins

Składniki:

  • mąka pszenna 200 g
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • cukier 150 g
  • olej 80 g
  • jajko 1
  • maślanka 100-120 ml
  • cukier z wanilią 2 łyżki
  • borówki amerykańskie 200 g
  • sól 1 szczypta

Instructions

  • W misce mieszamy ze sobą mąkę, proszek do pieczenia i cukier. W drugiej miseczce łączymy jajko, mleko lub maślankę, olej i szczyptę soli.Składniki suche łączymy z mokrymi. Dodajemy borówki i dokładnie mieszamy. Ciastem wypełniamy wyłożoną papilotkami formę do muffin. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15-20 minut.

Join the Conversation

  1. mniamuśne te babeczki :)

    1. Niestety mi nie wyszły, ciasto zupełnie nie urosło :(

  2. Kochamy ten fioletowy kolor w ciastach :D

  3. Natalie says:

    A czy zamiast borówek można użyć jagód? Bo akurat w lesie nieopodal jest ich pełno A pomysłów o z nimi zrobić brak :)

    1. Piotr Author says:

      Jasne! Myślę że z jagodami mogą smakować one jeszcze lepiej :) Zazdroszczę ich obfitości, bo w moich okolicznych lasach zupełny brak :/
      Jagody świetnie sprawdzą się również np. w tym torciku z owocami leśnymi lub : kruchych babeczkach :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Oceń przepis:




Close
Pogotujmy.pl - blog tworzony z ❤️ od 2014 roku.
Wszystkie prawa zastrzeżone.
Close