Najlepszy przepis na niezawodne brownie z dodatkiem malin. Deser obok którego po prostu nie można przejść obojętnie!

Brownie z malinami
Najlepszy przepis na niezawodne brownie z dodatkiem malin. Deser obok którego po prostu nie można przejść obojętnie!
Składniki:
- masło 240 g
- łyżeczki np. z pestek winogron olej 2
- cukier 350 g
- całe jajka 4
- łyżki cukier z wanilią 2-3
- mąka pszenna 170 g
- kakao 100 g
- czekolada gorzka 200 g
- szczypta sól
Dodatkowo:
- czekolada mleczna 100 g
- mogą być mrożone maliny 200 g
Instructions
- W misce mieszamy ze sobą roztopione masło, cukier i sól.Dodajemy jajka, olej, cukier z wanilią. Dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej masy.Do jajecznej mieszanki dosypujemy przesianą mąkę, kakao i posiekaną czekoladę deserową. Składniki bardzo delikatnie łączymy przy użyciu szpatułki.Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą formy. Posypujemy posiekaną lub podzieloną na kostki czekoladą mleczną i malinami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 30-40 minut.
Uwielbiamy połączenie malin z czekoladą tak samo jak wiśni i czekolady :D Fantastyczne brownie :)
maliny i czekolada te idealne połączenie, w sumie uwielbiam wszystkie ciasta z czekoladą :D
Czy takie mrożone maliny po rozmrożeniu nie będą zbyt wodniste do ciasta?
Maliny jak najbardziej mogą być mrożone. Jeżeli nie rozmrozimy malin przed dodaniem do ciasta, nie wpłyną one negatywnie na jego konsystencję :)
Upiekłam! Petarda!Zmniejszyłam ilość cukru i następnym razem muszę użyć czekolady o wyższej zawartości kakao🙂 a czekoladę mleczną poruszyłam na drobne kawałeczki i posypałam nią ciasto.Przepis dodaje do ulubionych i na stałe zagości w moim notatniku 🙂
Bardzo miło mi to słyszeć! Cieszę się, że przepis zasmakował! :)
Pozdrawiam, Piotr :)