fbpx

Wegetariańskie burgery z ryżu i fasoli

Burgery bez mięsa? Ale jak to? Czy to w ogóle możliwe? Te pytania z pewnością zadają sobie wszyscy mięsożercy po natknięciu na, taki jak ten, przepis na burgery z ryżu i fasoli. Jako osoba, która bardzo lubi mięso odpowiadam i zapewniam, że jak najbardziej! Jest to możliwe i mało tego, takie burgery smakują bardzo dobrze! „Kotleciki” przygotowane na bazie ryżu i fasoli, bardzo ciekawie doprawione papryką i kuminem doskonale komponują się z hamburgerową bułką i składnikami, które najczęściej możemy znaleźć w burgerze: ogórkiem kiszonym, pomidorem, cebulką. W formie sosu śmiało możecie wykorzystać tutaj ketchup lub musztardę, ale bardzo dobrze sprawdzi się również sos czosnkowy lub jogurtowy z nutą oregano. Ser żółty możecie z powodzeniem zamienić na mozzarellę lub fetę. W każdej kompozycji dodatków te burgery z ryżu i fasoli będą smakować świetnie i zasmakują wszystkim, nawet zatwardziałym mięsożercom!

[/foodiepress]

Jeśli spodobał Ci się ten przepis, podziel się nim ze znajomym

Join the Conversation

  1. Rewelacyjne! Takie burgery to bym z chęcią zjadła :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oceń przepis:




Close
Pogotujmy.pl - blog tworzony z ❤️ od 2014 roku.
Wszystkie prawa zastrzeżone.
Close