Chińskie pierożki z mięsnym farszem – doskonała propozycja na urozmaicenie klasycznego obiadu, która z pewnością przypadnie do gustu każdemu!


Ruskie, z ziemniakami, truskawkami, a może borówkami – pierogi – uwielbiane przez zdecydowaną większość Polaków, no bo przecież jak ich nie lubić? Przyrządzane na mnóstwo sposobów, zawsze zachwycają smakiem. Dzisiaj proponuję Wam przygotowanie pierogów nieco inaczej niż klasycznie. Z farszem na bazie surowego mielonego mięsa, dosmaczonym charakterystycznym imbirem i sosem sojowym. Skoro mają być one inne niż klasyczne, to nie mogą być również gotowane po prostu w wodzie. Te chińskie pierożki z mięsnym farszem przyrządza się na parze, przy pomocy specjalnie przygotowanego do tego bambusowego parowara. Sprawia on, że para bijąca spod spodu przechodzi idealnie przez poszczególne warstwy, przez co w ciągu kilku minut możemy cieszyć doskonałymi pierożkami! Mój parowar pochodzi ze sklepu Etnoswiat.pl. Jeśli skusiły Cię te pierożki, ale nie masz w domu takiego parowara, nic się nie martw! Wchodź czym prędzej na mój Facebookowy profil, gdzie czeka już na Ciebie bardzo prosty konkurs, w którym możesz wygrać swój własny egzemplarz. Zapraszam!

Smacznego! :)

Jeśli masz jeszcze jakieś pytania związane z przepisem, śmiało zadaj je w komentarzu poniżej! Postaram się rozwiać wszelkie Twoje wątpliwości możliwie jak najszybciej :)

A jeśli już wypróbowałeś ten przepis, będzie mi bardzo miło gdy napiszesz czy przypadł Ci do gustu :)


Dodaj do ulubionych