Domowa granola

Podobno nie ma bloga kulinarnego bez przepisu na granolę i prędzej, czy później każdy szanujący się bloger powinien taki wpis zamieścić. Za kilka miesięcy blog skończy 3 lata, a granoli jeszcze nie ma, więc najwyższy czas to nadrobić! ;) Idealna, chrupiąca, doskonała na śniadanie z mlekiem lub jogurtem. Przepis ten jest również pierwszym przepisem w formie filmu, który możecie obejrzeć poniżej. Jak Wam się podoba?

Domowa granola - przepis

Domowa granola - idealnie chrupiąca, delikatnie słodka i wzbogacona żurawiną. Doskonała z mlekiem lub jogurtem. Zobacz przepis w formie filmu na Cookuj.pl!
Prep Time 10 mins
Cook Time 20 mins
Total Time 30 mins

Składniki:

  • płatki owsiane 300 g
  • żurawina suszona 200 g
  • ziarna słonecznika 100 g
  • orzechy włoskie 100 g
  • olej kokosowy 1-2 łyżki
  • miód 1-2 łyżki

Instructions

  • W miseczce dokładnie mieszamy ze sobą wszystkie składniki. Przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15-20 minut, mieszając kilkukrotnie.

Join the Conversation

  1. Uwielbiamy robić domową granolę tylko minus jest taki, że jemy ją solo jak ciastka i szybko znika :D

  2. Cudowna granola! Dawno nie robiłam, więc muszę się skusić :D

  3. domowa jednak najlepsza,a jakby dodać do niej czekoladę,to już w ogóle cud,miód :D

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Oceń przepis:




Close
Pogotujmy.pl - blog tworzony z ❤️ od 2014 roku.
Wszystkie prawa zastrzeżone.
Close