Podobno nie ma bloga kulinarnego bez przepisu na granolę i prędzej, czy później każdy szanujący się bloger powinien taki wpis zamieścić. Za kilka miesięcy blog skończy 3 lata, a granoli jeszcze nie ma, więc najwyższy czas to nadrobić! ;) Idealna, chrupiąca, doskonała na śniadanie z mlekiem lub jogurtem. Przepis ten jest również pierwszym przepisem w formie filmu, który możecie obejrzeć poniżej. Jak Wam się podoba?

Domowa granola - przepis
Domowa granola - idealnie chrupiąca, delikatnie słodka i wzbogacona żurawiną. Doskonała z mlekiem lub jogurtem. Zobacz przepis w formie filmu na Cookuj.pl!
Składniki:
- płatki owsiane 300 g
- żurawina suszona 200 g
- ziarna słonecznika 100 g
- orzechy włoskie 100 g
- olej kokosowy 1-2 łyżki
- miód 1-2 łyżki
Instructions
- W miseczce dokładnie mieszamy ze sobą wszystkie składniki. Przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15-20 minut, mieszając kilkukrotnie.
Uwielbiamy robić domową granolę tylko minus jest taki, że jemy ją solo jak ciastka i szybko znika :D
Cudowna granola! Dawno nie robiłam, więc muszę się skusić :D
domowa jednak najlepsza,a jakby dodać do niej czekoladę,to już w ogóle cud,miód :D